Antena 3 CNN Actualitate De Ziua Marinei Române, Iohannis confirmă că țara noastră va găzdui un centru de antrenament pentru piloții militari din Ucraina

De Ziua Marinei Române, Iohannis confirmă că țara noastră va găzdui un centru de antrenament pentru piloții militari din Ucraina

Președintele României a reconfirmat că țara noastră va găzdui un hub regional în cadrul căruia se vor antrena piloți ucraineni ce vor zbura pe avioane militare americane F-16.

De Ziua Marinei Române, Iohannis confirmă că țara noastră va găzdui un centru de antrenament pentru piloții militari din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2023   •   12:31

Șeful statului a făcut aceste precizări în discursul rostit, marți, la Constanța, de Ziua Marinei Române.

"Ne aflăm în vecinătatea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, iar recentele escaladări, inclusiv atacul asupra infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea apelor teritoriale și a țării noastre, reprezintă riscuri semnificative la adresa securității în Marea Neagră.

România, ca membră a NATO, se bucură în prezent de cele mai solide garanții de securitate, din dubla postură a țării noastre de beneficiar și, totodată, de contribuitor important la îmbunătățirea securității regionale și euroatlantice.

Citește și: Radu Tudor: "România, împreună cu Olanda și Danemarca, va închide cercul pregătirii piloților din Ucraina pe avioane F-16"

În același timp, alături de ceilalți Aliați din NATO, România va continua să susțină Ucraina cât va fi necesar, în lupta sa pentru pace și libertate.

Vom oferi, ca și până acum, sprijin politic și practic multidimensional Kievului, atât bilateral, cât și prin contribuția la proiectele NATO dedicate Ucrainei.

Vom participa la instruirea militarilor ucraineni în cadrul misiunii de asistență militară a Uniunii Europene și vom găzdui viitorul hub regional de antrenament pentru piloții de pe aeronavele F-16, un centru care va deservi deopotrivă piloți români, aliați și ucraineni.

În paralel, vom continua să ne coordonăm în cadrul Uniunii Europene pentru a gestiona eficient consecințele multiple ale războiului din Ucraina. Ne vom menține sprijinul pentru parcursul european al Kievului și vom pleda pentru acordarea de asistență europeană substanțială Ucrainei pe toate palierele", a spus Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close