Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, după găsirea unor noi resturi dintr-o dronă, lângă Tulcea: "România suferă daunele colaterale ale acestui război"

Radu Tudor, după găsirea unor noi resturi dintr-o dronă, lângă Tulcea: "România suferă daunele colaterale ale acestui război"

Analistul militar Radu Tudor a vorbit, la Antena 3 CNN, despre fragmentele unei posibile drone, identificate în zona Nufărul și Victoria din Tulcea.

Radu Tudor, după găsirea unor noi resturi dintr-o dronă, lângă Tulcea: "România suferă daunele colaterale ale acestui război"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2023   •   13:30

"Cel mai probabil este vorba despre dronele Shahed, folosite de Rusia în loviturile asupra Ucrainei. Nu este vorba despre lovituri intenționate ale Rusiei asupra teritoriului României.

De cele mai multe ori, vorbim despre resturile unor drone care au fost lovite de apărarea antiaeriană ucraineană și cad pe teritoriul României, având în vedere că distanța dintre malul ucrainean și cel românesc este foarte mică.

Armata întărește apărarea în zona Deltei, se consultă cu populația, oferă mijloace de adăpostire, sistemul RO-Alert funcționează.

De la începutul războiului, pe teritoriul României, am avut mai multe tipuri de provocări și mai multe tipuri de efecte colaterale ale războiului.

Citește și: Armata a găsit noi resturi dintr-o dronă, lângă Tulcea! Un localnic a anunțat explozia

România suferă daunele colaterale ale acestui război. România este statul cu cea mai lungă frontieră terestră cu Ucraina. România a fost avertizată de la începutul războiului că pot să existe aceste efecte, ne-am confruntat cu ele. 

Forțele navale au depistat peste 80 de mine marine și le-au anihilat în zonele apelor teritoriale. Spațiul aerian a fost tot timpul provocat de prezența aeronavelor ruse, iar în privința dronelor, iată că se întâmplă ca pe teritoriul României să cadă astfel de drone și, atenție, se va mai întâmpla.

Câtă vreme va mai exista acest război ilegal și brutal, declanșat de Rusia pe teritoriul Ucrainei, noi, care suntem vecini cu acest război, suferim niște provocări colaterale.

Nu ne atacă nimeni. Nu trebuie să intre nimeni în panică. Trebuie să înțelegem că acesta este efectul războiului ilegal al Rusiei", a spus Radu Tudor, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: radu tudor drona Tulcea
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close