Antena 3 CNN Actualitate "NATO are informații precise de la Kremlin. Acest război se apropie de România" | Radu Tudor, despre ultimele evoluții ale conflictului

"NATO are informații precise de la Kremlin. Acest război se apropie de România" | Radu Tudor, despre ultimele evoluții ale conflictului

Secretarul General al NATO a evocat, din nou, perspectiva unui război prelungit al Rusiei în Ucraina.

"NATO are informații precise de la Kremlin. Acest război se apropie de România" | Radu Tudor, despre ultimele evoluții ale conflictului
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2022   •   13:41

În același timp, strategia rusă privind utilizarea armelor nucleare nu s-a schimbat, potrivit lui Jens Stoltenberg.

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor subliniază rigoarea perspectivei NATO, bazată pe informații din cercurile cele mai apropiate de liderul de la Kremlin.

"Alianța Nord-Atlantică are informații precise din interiorul Puterii de la Kremlin despre planurile de atac care urmează în Ucraina. Să ne așteptăm la tot ce este mai rău, din această perspectivă. Niciodată în Europa, de la al Doilea Război Mondial, nu au avut loc asemenea orori, iar invazia rusească nu este doar asupra Ucrainei, ci asupra întregii Europe.

Sunt amenințate libertatea, democrația și este pusă la grea încercate întreaga Europă. Dacă aliații au determinarea de a susține Ucraina, Rusia va dori să transforme această țară în Afganistanul Europei: un conflict de lungă durată, un război care vizează terorizarea populației ucrainene, transmiterea amenințării dincolo de granițele Ucrainei, distrugerea economică și socială a acestei țări.

Acest război se apropie de noi. Amenințarea rusă este aproape de frontierele României. Bătălia din Insula Șerpilor este avertismentul că Rusia se apropie cu războiul său invadator de frontiera noastră", a spus Radu Tudor la Antena 3.

"În Ucraina urmează noi distrugeri masive", avertizează Secretarul General al NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că lumea trebuie să fie pregătită pentru "și mai multe distrugeri masive" comise de Rusia în războiul din Ucraina și a insistat pentru "intensificarea" livrărilor de arme către Kiev.

"Trebuie să ne pregătim pentru ofensiva rusă, pentru o și mai mare brutalitate, mai multă suferință și chiar pentru o distrugere masivă a infrastructurii critice şi a zonelor rezidențiale", a apreciat Stoltenberg într-un interviu publicat duminică de cotidianul belgian Le Soir.

Pe de altă parte, de la începerea războiului din Ucraina, la 24 februarie, NATO nu a văzut nicio schimbare în strategia nucleară a Rusiei, în pofida amenințărilor proferate de președintele rus Vladimir Putin de a folosi arme de acest tip, a spus Secretarul General al NATO.

"Este de datoria noastră să reducem acest risc. NATO este alianța cea mai puternică din lume. Iar mesajul nostru este clar: după folosirea armelor nucleare, vor exista doar învinși în toate taberele", a avertizat fostul premier norvegian.

El a reiterată că, "din nefericire", acest război "ar putea dura luni sau chiar ani".

Stoltenberg:  "Ucraina trebuie să treacă la arme occidentale moderne"

Pentru a respinge cu succes invazia rusă, Kievul trebuie să treacă la arme occidentale moderne, a apreciat Stoltenberg.

"Ucraina are nevoie urgent de armament greu. Occidentul trebuie să-și intensifice livrările, să facă mai mult și să se pregătească pentru un angajament pe termen lung. Trebuie să ne asigurăm că Ucraina se poate apăra.

Curajul și vitejia militarilor ucraineni nu vor fi de ajuns. Este nevoie și de un sprijin militar susținut din partea Occidentului", a pledat el.

×
Subiecte în articol: radu tudor NATO Rusia Insula Serpilor România
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close