Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre războiul din Israel: "Vorbim despre o operațiune militară similară cu cea a Rusiei în Ucraina"

Radu Tudor, despre războiul din Israel: "Vorbim despre o operațiune militară similară cu cea a Rusiei în Ucraina"

Radu Tudor, analist militar și realizator Antena 3 CNN, a vorbit despre războiul din Israel. Până la acest moment, numărul israelienilor uciși a ajuns la 600. Printre victime se numără 44 de soldați.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Oct 2023   •   19:07

"Vorbim despre o operațiune militară similară cu cea a Rusiei în Ucraina, un plan de invazie care, cu siguranță, a fost stabilit în afara teritoriului Gaza. Din punctul meu de vedere, este un atac militar iranian folosit prin intermediul grupării teroriste Hamas.

Ceea ce vedem acum este o stare de război între Israel și Iran, nedeclarată oficial, dar numărul victimelor și amploarea atentatelor, forța militară cu care teroriștii au lovit pe teritoriu Israelului arată că avem de-a face cu o planificare mai mare decât este capabilă gruparea Hamas", a declarat Radu Tudor. 

Premierul israelian a declarat că inamicul nostru va plăti un preț pe care nu l-a cunoscut niciodată. În schimb, gruparea Hamas a precizat că au suficienți israelieni pentru a recupera teritoriile pierdute în fața Israelului. 

Citește și: Noi imagini cu luptele dintre armata israeliană şi teroriştii Hamas, în sudul ţării

"N-am nicio îndoială că Israelul va recupera nu doar controlul național, dar va elimina și amenințările teroriste la adresa teritoriului său. Această înfrângere este una istorică pentru Israel care are o armată excepțională, una dintre cele mai dezvoltate armate ale lumii. 

Acest super atentat a fost planificată în Iran de serviciile secrete iraniene cu ajutorul Rusiei. În momentul în care avem două state teroriste evident că lovitura este foarte puternică. 

A fost Israelul aruncat în haos?

Cu siguranță nu, dar este aruncat în spaimă și teroare.  Există o armată puternică, dar după acest atac usturător urmează o perioadă grea pentru acest stat. 

Situația cu Iranul este mai delicată pentru că mai multe state sponsor ale terorismului ar putea sprijini în continuare Hamasul și folosi baza lor din Gaza pentru a lovi în zona sudică a Israelului", a mai precizat Radu Tudor. 

×
Subiecte în articol: radu tudor Război în Israel
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close