Antena 3 CNN Externe Noi imagini cu luptele dintre armata israeliană şi teroriştii Hamas, în sudul ţării

Noi imagini cu luptele dintre armata israeliană şi teroriştii Hamas, în sudul ţării

Rapoartele din presa israeliană arată că numărul israelienilor uciși a ajuns la 600. Printre victime se numără 44 de soldați. De asemenea, peste 2.000 de persoane au fpst rănite. Între timp, apar noi imagini cu luptele sângeroase dintre militarii israelieni şi teroriştii Hamas.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Oct 2023   •   16:11

Cel puțin 313 palestinieni au fost uciși, inclusiv 20 de copii, ca rezultat al atacurilor, începând de sâmbătă, conform unor date furnizate de autoritățile palestiniene.

Șapte persoane au fost, de asemenea, ucise de armata israeliană în Cisiordania.

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a condamnat atacul de sâmbătă și a declarat pe rețelele de socializare că "Israel se află în stare de război", dar și că "vor plăti scump pentru sângele israelian vărsat".

După ce gruparea teroristă Hamas din Fâşia Gaza a declanşat un război în Israel, la nici 24 de ore gruparea Hezbollah a intrat în război cu Israel. Hezbollah este o grupare considerată a fi mult mai puternică decât Hamas, cu sediul în Liban.

Sistemul israelian Iron Dome a interceptat, noaptea trecută, sute de rachete lansate de Fâşia Gaza. Tel Aviv-ul a fost bombardat aproape fără oprire de teroriştii din gruparea Hamas. Tot noaptea trecută, israelienii au dat o replică violentă prin operaţiunea Sabia de Oţel. Aceştia au lansat o serie de bombardamente în Fâşia Gaza menite să distrugă infrastructură militară a teroriştilor. Astfel, israelienii au distrus sediul Băncii Naţionale Islamice din Gaza, cea care finanţează gruparea Hamas.

"Statul Israel se află în război. Primul nostru obiectiv este, în primul rând, să curăţăm zona de forţele inamice care s-au infiltrat şi să restabilim securitatea şi pacea în aşezările care au fost atacate. Al doilea obiectiv, în acelaşi timp, este de a cere un preţ uriaş de la inamic inclusiv în Fâşia Gaza", a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Pe lângă atacurile cu rachete şi descinderile în locuinţele civililor nevinovaţi, militanţii Hamas au luat şi ostatici. Deşi guvernul israelian nu a oferit o cifră oficială a celor capturaţi, presa locală vorbeşte de zeci de oameni atât civili, cât şi militari, ţinuţi captivi de terorişti în sudul Israelului. Chiar liderii grupării Hamas au declarat că organizaţia a capturat mai mulţi ofiţeri de rang înalt din Israel.

Români blocaţi în Betleem | Reacţia MAE, în direct la Antena 3 CNN

Strigăt de ajutor din partea unor români blocaţi în Betleem. Este vorba despre un grup de 50 de turişti. Oamenii spun că nu ştiu cum se vor întoarce acasă, în România. Li s-a spus să stea în casă, la adăpost şi să aştepte, fără să primească nicio altă informaţie.

Ministerul Afacerilor Externe din România face demersuri pentru repatrierea unui grup de cetățeni români din Statul Israel, prin Iordania. Măsurile sunt dispuse de Celula de Criză de la nivelul MAE.

MAE anunță că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv și Ambasada României la Amman, gestionează situația unui grup de 92 de cetățeni români ajunși pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situației de securitate din statul Israel și Fâșia Gaza.

Celula de Criză MAE și Ambasada României la Amman fac demersuri pentru identificarea unor posibilități optime de repatriere pentru aceștia prin curse operate de diferite companii aeriene care au zboruri către România.

Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Centralei MAE se va deplasa la Tel Aviv pentru a sprijini activitatea Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de reprezentare al României la Ramallah.

Cetățenii români se pot adresa Ambasadei României la Amman şi își pot anunța prezenţa în regiune, precizează MAE.

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close