Antena 3 CNN Actualitate Intră Bucureștiul în carantină? Răspunsul lui Raed Arafat

Intră Bucureștiul în carantină? Răspunsul lui Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, susține că se evită carantinarea Capitalei, și asta deoarece o astfel de măsură ar putea avea un impact major la acest moment în România.

Intră Bucureștiul în carantină? Răspunsul lui Raed Arafat
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    05 Oct 2021   •   11:59

Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină şi vedeţi că se iau măsuri de 3 la mie, 6 la mie, 7,5 la mie, dar se evită totuşi carantinarea unei capitale care ar avea un impact major la acest moment”.

Întrebat care ar fi pragul la care Bucureştiul ar intra în carantină, Raed Arafat a spus că nu dă praguri pentru că e mai complex.

Rămâne să vedem care vor fi datele şi monitorizarea, dar se evită carantinarea Capitalei. Nu am carantinat-o nici altădată, doar că noi sperăm ca oamenii să respecte totuși măsurile care se recomandă ca să reușim să controlăm situația”, a mai spus Raed Arafat, potrivit Mediafax

Numărul cazurilor de COVID în București a explodat! Incidența a depășit 10 la mia de locuitori

Rata de incidență a ajuns în București la 10,31 la mie, după ce luni aceasta a fost de 9,64.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință extraordinară, a luat sâmbătă o serie de măsuri care au intrat în vigoare începând cu 3 octombrie, ora 00:00.

În spațiile publice: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura în Municipiul București cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: Raed Arafat carantină București
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close