Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, vestea pe care românii nu voiau să o audă. "S-ar putea să coste scump..."

Raed Arafat, vestea pe care românii nu voiau să o audă. "S-ar putea să coste scump..."

Noua variantă britanică de coronavirus poate deveni predominantă în România iar veştile proaste nu se opresc aici.

Raed Arafat, vestea pe care românii nu voiau să o audă. "S-ar putea să coste scump..."
de Adrian Iclozan    |    07 Feb 2021   •   22:15

Secretarul de stat Raed Arafat a spulberat, duminică, speranţele celor care şi-au făcut planuri să participe, la vară, la concerte şi festivaluri muzicale cu zeci de mii participanţi.

"Ştim că tulpina nouă poate deveni predominantă în România. Ştim că este mai agresivă, în termeni de contagiozitate. De aceea, trebuie să fim foarte atenţi cu măsurile de reluare a activităţii.

S-a supărat pe mine cineva că am zis: 'Atenţie, că nu e sigur că veţi putea organiza la vară concerte cu zeci de mii de oameni.

Imediat a ieşit cineva de la Cluj să comenteze că Arafat nu se pricepe la industrie. Aşa e. Mă pricep mai mult la medicină. Au început să anunţe deja vânzarea de bilete. Şi noi nici nu ştim cum o să fie la vară. Şi o să ajungem la situaţia în care o să fie discuţii, o să fie scandal. 'Cine o să-i despăgubească pe cei care au cumpărat bilete?'

Raed Arafat, sfat pentru organizatorii de festivaluri: Îţi iei o firmă de asigurare...

Chiar dacă încep de pe acum, ar trebui să li se spună oamenilor că e pe riscul lor. Nimeni nu poate da un răspuns acum. Răspunsul depinde de cum evoluăm. S-ar putea să ne trezim cu o creştere şi cu un vârf nou.

Pe partea de concerte şi festivaluri mari, credeţi-mă că nu ştim (când vor putea fi reluate). Pe partea de industrie, încercăm să menţinem un echilibru: se redeschid restaurante, se închid dacă rata de infectare cerşte, se fac controale ca să se respecte regulile. Inclusiv cei din HoReCa ne spun: 'mergeţi şi amendaţi-i pe cei care nu respectă regulile, pentru că nu vrem să fim forţaţi să închidem cu toţii'.

(Realizatorul Răzvan Dumitrescu îi atrage atenţia lui Raed Arafat că există zone de business în care planul de afaceri trebuie făcut din timp)

Îţi iei o firmă de asigurare. Poţi face afaceri (în domeniul festivalurilor şi concertelor) dar asigură-ţi afacerea. S-ar putea să coste scump. Există asigurări pentru astfel de festivaluri. Dacă se ajunge la anulare, eşti asigurat. Nimeni nu poate garanta, acum, că aceste festivaluri pot avea loc. Sunt trei-patru festivaluri care se fac într-un an, despre care nu putem spune, în acest moment, dacă se vor ţine", a insistat Raed Arafat în cadrul emisiunii Subiectiv.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat festivaluri
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close