Antena 3 CNN Actualitate Mall din România, construit peste drum de o fabrică chimică. Raed Arafat: "Există inconștiență"

Mall din România, construit peste drum de o fabrică chimică. Raed Arafat: "Există inconștiență"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a vorbit luni seară, la Antena 3 CNN, despre un mall din România aflat într-o situaţie de risc.

Mall din România, construit peste drum de o fabrică chimică. Raed Arafat: "Există inconștiență"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Aug 2023   •   21:46

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit la Antena 3 CNN despre un mall din România construit în imediata vecinătate a unei fabrici chimice extrem de periculoase.

"Eu am dat exemple, iar un exemplu care acum îmi vine în cap e următorul. Eu am pus "n" întrebări la anumite momente într-un oraș în care mă duc mult acolo: Cum a putut cineva să construiască un mall vizavi de o fabrică chimică care este "SEVESO"?

"SEVESO" înseamnă că este sub incidența unor condiții extrem de serioase de protecție a populației. A apărut mall-ul! Este dincolo de drum de o fabrică.

Nu fabrica e de vină. E de vină cine a acceptat ca în jurul fabricii să se dezvolte mall-ul, stații de benzină, hoteluri etc. Oricum era aproape un cartier vechi acolo, dar când crești riscul, când nu te gândești la acest lucru, când o investiție în bani e mai importantă decât a proteja viața oamenilor, la așa ceva ajungem ( la situații similare cu cea de la Crevedia - n.red.).

Există inconștiență, lumea vede. Poate că autoritățile care au fost au văzut de mai multe ori situația și nu au înțeles cât de periculos este - eu sunt convins că treceau și cu țigara aprinsă, nu asta e problema. (...) Normal că trebuia să observe cineva și să spună că este periculos", a spus Raed Arafat cu referire la stația GPL din Crevedia.

Citeşte şi: Raed Arafat, declarații de ultimă oră, despre tragedia de la Crevedia

Vă amintim că două explozii au avut loc sâmbătă la stația GPL din Crevedia. Doi oameni - soț și soție - au murit.

Au fost în total 58 de victime, dintre care 43 sunt angajați ai Ministerului de Interne - pompieri, polițiști și jandarmi care au acționat la fața locului.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat mall fabrică chimică seveso
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close