Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat anunţă măsuri aspre în cazul tragediei de la Constanța

Raed Arafat anunţă măsuri aspre în cazul tragediei de la Constanța

Sunt controverse uriaşe după ce o femeie a sărit de la etajul al 6-lea al unui bloc din Constanţa, atunci când apartamentul i-a fost cuprins de flăcări. Prima maşină de pompieri care a ajuns la incendiu nu avea nici scară, nici plasă care să prindă victima. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a anunţat că o anchetă este în plină desfăşurare şi că în acest caz se vor lua cele mai aspre măsuri.

Raed Arafat anunţă măsuri aspre în cazul tragediei de la Constanța
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2021   •   18:10

Există contradicţii şi în privinţa orei la care a ajuns o autospecială echipată corespunzător.

În timp ce comunicatul ISU spune că a fost ora 9.27, la aproape un sfert de oră de la apelul la numărul de urgenţă, camera de bord a maşinii a înregistrat ora 9.40.

 Secretarul de staRaed Arafat a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre măsurile care vor fi luate în urma tragediei de la Constanţa.

''Inspectorul șef de la Constanța este doar de câteva zile numit și este venit din afara Constanței. Deja a declanașat o anchetă la nivelul Inspectoratului pentru a verifica toate circumstanțele, orele, minutele și să le compare și cu apelul de la 112. S-au solicitat inclusiv orele de la STS pentru verificarea tuturor momentelor acestei intervenții, iar de la IGSU, inspectorul general deja a trimis o echipă care este pe drum spre Constanța care va face verificările de la nivelul IGSU și va reveni cu detalii și cu date concrete despre ce s-a întâmplat clar, dacă cineva a raportat ceva greșit, dacă cineva a făcut ceva și ne-a indus în eroare.

''Fără discuție se vor lua cele mai aspre măsuri''

Așteptăm detaliile care vin din partea colegilor de la ISU Constanța și mai ales de la IGSU care este forul tutelar pe plan național care face astfel de anchete când apare ceva într-un inspectorat. Orice neregulă care a fost intenționată sau care a arătat că nu ni s-a comunicat corect ce s-a întâmplat la început va fi tratată cu foarte mare atenție și cum am spus, foarte aspru.

Chestia cu plasele şi cu pernele sunt chestii care pot fi discutate mult cu experţii. Ideea de a avea plasa în maşină ca să prinzi persoana când cineva vrea să sară. Ca să umfli o pernă durează câteva minute bune. Experţii noştri spun că ea nu este suficientă când se sare de la etaje peste trei. Aici vorbim de etajul şase. Astea sunt discuţii care au mai fost (...)

''Pomperii erau deja acolo, dar nu era autoscara''

 Aici noi facem verificările să vedem ce s-a întâmplat. La ce oră a fost anunţată. Ştim că venea mai de departe decât maşinile de pompieri care au plecat iniţial din unitatea din apropriere şi autoscara a venit de la o unitate mai îndepărtată. Toate aceste aspecte urmează să fie analizate şi să se vadă ce s-a întâmplat şi vor reveni cu date aspecte.Autoscările din județul Constanța, trei din aceste autoscări din patru sunt achiziționate în utimii doi ani din fonduri europene. România a avut județe fără nicio autoscară în ele până ce nu s-a făcut programul de achiziție de echipamente de fonduri europene și peste autoscări au fost introduse în țară'', a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Citiţi şi: I-am prins cu minciuna! Şeful ISU Dobrogea recunoaşte că auto-scara a plecat mai târziu cu 10 minute la incendiul din Constanţa: "Asta este. Măsurile vor fi foarte drastice!"
 

×
Subiecte în articol: incendiu Constanța femeie flacari Raed Arafat
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close