Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat trimite pompierii să verifice românii în carantină de Crăciun. Reacţia poliţiştilor: "O harababură de nedescris"

Raed Arafat trimite pompierii să verifice românii în carantină de Crăciun. Reacţia poliţiştilor: "O harababură de nedescris"

Iulian Surugiu, lider Sindicatul Naţional al Agenților de Poliţie, a comentat decizia MAI de a trimite pompierii la uşa românilor aflați în carantină pentru a verifica respectarea regulilor.

Raed Arafat trimite pompierii să verifice românii în carantină de Crăciun. Reacţia poliţiştilor: "O harababură de nedescris"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Dec 2021   •   16:48

Scandal cu românii care stau în carantină de Sărbători. Unii poliţişti refuză să îi verifice, iar conducerea Ministerului de Interne a cerut pompierilor să vadă dacă românii aflați în carantină respectă regulile.

Iulian Surugiu, lider Sindicatul Naţional al Agenților de Poliţie, a comentat aceasta decizie şi a apreciat că demersul va fi o harababură continuă.

„Cu tot respectul pentru conducerea MAI şi nu numai, dar se vede că în România suntem în continuare într-o harababură. 

Autoritățile române trebuiau să ştie că se întorc românii de Sărbători acasă şi trebuia să ia măsuri. Sunt de acord cu formularul ăla care trebuie completat online, dar nu trebuie să stea românii când se întorc acasă cu orele în aeroporturi.

Cât privește activitatea pompierilor, nu cred că se va întâmpla asta pentru că şi cetățeanul îşi pune întrebarea: de ce mă legitimează pe mine pompierul? Are în atribuția asta? Adică nu poţi să delegăm nişte atribuții aşa doar că vrea cineva?

„Va fi o harababură de nedescris"

Va fi o harababură de nedescris. Şi cine ştie, din păcate, ce incidente pot să aibă loc când pompierul îi va bate la uşă cetăţeanului. O să creadă că i-a luat casa foc sau ceva de genul ăsta. Cea mai bună regulă este conştiinţa fiecăruia dintre noi.

Dacă ești în carantină trebuie să stai în carantină. La deficitul de personal pe care îl avem e imposibil de făcut asta. A nu se uita că în timpul Sărbătorilor pot avea loc diferite evenimente care necesită prezența poliţiştilor şi apelurile la 112 care sunt mult mai multe în această perioadă.

Un pompier nu poate legitima un cetățean. Dar dacă călcăm Constituția în picioare putem să ne legitimăm şi noi aşa unul pe altul", spune Iulian Surugiu, lider Sindicatul Naţional al Agenților de Poliţie.

Polițiștii, protest extrem. Refuză să mai verifice persoanele carantinate

”Avem o situație inedită la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere că noi am sesizat faptul că aceste verificări cu privire la persoanele asupra cărora s-a dispus măsura carantinării nu se regăsesc ca și atribut în sarcina Poliției Române și în sarcina polițiștilor.

Tot mai mulți polițiști au refuzat să mai îndeplinească astfel de atribuții în aceste condiții și în cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne prin care au încercat să suplinească acest refuz al polițiștilor prin includerea pompierilor, jandarmilor și a altor categorii militare în această activitate”, a povestit Cosmin Andreica, lider EUROPOL, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat politisti pompieri sărbători
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close