Antena 3 Actualitate Raluca Turcan: Guvernul include din nou transportul şcolar în sfera serviciilor publice

Raluca Turcan: Guvernul include din nou transportul şcolar în sfera serviciilor publice

09 Dec 2019   •   13:03
Raluca Turcan: Guvernul include din nou transportul şcolar în sfera serviciilor publice Foto: Raluca Turcan/ Facebook

Guvernul va include din nou transportul şcolar în sfera serviciilor de interes public, prin asumarea răspunderii pentru abrogarea Ordonanţei 51/2019, a afirmat, luni, vicepremierul Raluca Turcan.

Guvernul va include din nou transportul şcolar în sfera serviciilor de interes public, prin asumarea răspunderii pentru abrogarea Ordonanţei 51/2019, a afirmat, luni, vicepremierul Raluca Turcan.

"Va mai fi abrogarea Ordonanţei 51 (prin asumarea răspunderii - n.r.), cea legată de scoaterea transportului şcolar din sfera serviciilor de interes public, în felul acesta Guvernul rezolvând prima parte din transportul gratuit al elevilor şi anume includerea transportului şcolar ca serviciu public. Vom prelungi licenţele pentru operatorii de transport şi, în acelaşi timp, vom solicita ca şi condiţie de acordare şi de menţinere a licenţei realizarea transportului şcolar al elevilor", a precizat Turcan, la finalul unei şedinţe a conducerii PNL.

Citește Și Guvernul își angajează răspunderea pe trei legi. Raluca Turcan a uitat ce voia să spună: „Care era a treia?”

Potrivit Ralucăi Turcan, în prezent, prin Ordonanţa 51 dată de PSD, transportul şcolar "fusese pur şi simplu scos din sfera serviciilor publice şi lăsat la latitudinea transportatorilor, care, dacă nu operau pe rute convenabile, puteau să lase în aer transportul copiilor şi în felul acesta să le pună viaţa în pericol".

"Guvernul include din nou transportul şcolar al copiilor ca şi serviciu public şi, în plus faţă de asta, le cere operatorilor de transport obligatoriu să ţină cont de transportul şcolar al copiilor. Este o chestiune de siguranţă a copiilor, este o chestiune cu care nu ne mai putem juca", a argumentat viceprim-ministrul. 

Citește Și Guvernul Orban a decis soarta pensiilor speciale. Anunț de ultim moment

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close