Antena 3 CNN Actualitate Adevărul din spatele raportărilor COVID-19. ”S-a considerat că asta este soluția corectă!”

Adevărul din spatele raportărilor COVID-19. ”S-a considerat că asta este soluția corectă!”

Focarele vor fi introduse abia de astăzi în raportări, deși potrivit hotărârii de guvern, acest lucru trebuia să se întâmple încă de ieri.

Adevărul din spatele raportărilor COVID-19. ”S-a considerat că asta este soluția corectă!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Feb 2021   •   07:34

Totuși, chiar și fără focare, avem o creștere importantă a numărului de îmbolnăviri. Doar în ultimele 24 de ore aproape 4.000 de români au fost testați pozitiv.

Județul Maramureș a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. 

”Regulile rămân aceleași, indicatorul se calculează puțin diferit”, declara, joi, Vlad Voiculescu. 

”Înțeleg că este formula recomandată de epidemiologi, nu vedem o problemă! Nu mă aștept să fie diferențe majore față de ceea ce avem până acum!”, spunea și premierul Florin Cîțu.

”Impactul depinde de localitate, dar nu va fi unul mare, din ce știm. S-a considerat că asta va fi o soluție corectă pentru a include totul și să nu fie separate focarele de celelalte cazuri”, a subliniat, la rândul său, Raed Arafat

Multe localități ar putea intra în scenariul roșu

Mihai Gâdea a anunțat, miercuri seară, la Sinteza Zilei, că de joi se modifică calculul infectărilor, astfel că multe localități ar putea să intre în zona roșie. Potrivit hotărârii de guvern care a fost deja publicată în Monitorul Oficial pe 10 februarie, trebuie schimbată modalitatea de raportare a cazurilor de bolnavi cu COVID-19.

Mai precis, se vor lua în calcul la raportare și focarele. Ce înseamnă focare? Dacă trei persoane într-o instituție sunt infectate, se declară focar, iar în momentul în care se calculează pentru localitatea respectivă focarele respective vor juca un rol foarte important în modul în care se raportează aceste date.

"Așadar sunt zone, sunt orașe, sunt județe care vor intra în zona roșie. Vor fi probabil decizii inevitabile pentru închiderea școlilor, pentru că există reguli foarte clare, vor fi decizii cu privire la închiderea restaurantelor, din nou HORECA, din nou cei care ar putea să fie grav afectați", a spus Mihai Gâdea.

 

×
Subiecte în articol: raportări Raed Arafat
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close