Antena 3 CNN Actualitate Răspunsul lui Mircea Diaconu la încercarea A.N.I. de a-i invalida mandatul de europarlamentar

Răspunsul lui Mircea Diaconu la încercarea A.N.I. de a-i invalida mandatul de europarlamentar

Răspunsul lui Mircea Diaconu la încercarea A.N.I. de a-i invalida mandatul de europarlamentar
Sursa foto: Foto captura Antena 3
12 Iul 2014   •   21:49

Europarlamentarul Mircea Diaconu a comentat, în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Q&A", de la Antena 3, încercarea preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, de a-i invalida mandatul obţinut prin vot, în Parlamentul European.

"Eu ştiu că orice cetăţean are drepturi. Drepturile trebuie respectate. Fireşte, există justiţie la care te duci, baţi la uşă şi ceri dreptate. (...) Eu nu m-am bătut cu nimeni, eu nu am niciun război personal cu nimeni", a declarat Mircea Diaconu, arătând că, dacă situaţia o va cere, va face ceea ce a făcut şi până acum: se va adresa justiţiei.

"Mai departe, o să fac ce am făcut şi până acum. Mă duc frumos la justiţie, unde m-or chema, mă aştept frumos în spate, cu avocaţi, şi pledez cauza mea, adevărul meu şi dreptatea mea", a mai arătat Mircea Diaconu.

Parlamentul European a primit o sesizare, o solicitare din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), ca să nu valideze mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, a spus jurnalistul Adina Anghelescu, miercuri, la Antena 3.

Parlamentul European a ignorat adresa ANI în cazul Mircea Diaconu. Comisia Juridică a Parlamentului European a informat că va ţine legătura doar cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), singura autoritate învestită să se propunţe asupra validităţii unui mandat de europarlamentar.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close