Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situaţie în cazul olimpicei Shara, fata care a murit după o supradoză în casa prietenului din Neamț

Răsturnare de situaţie în cazul olimpicei Shara, fata care a murit după o supradoză în casa prietenului din Neamț

Ancheta declanşată în dosarul fetei din Bucureşti, moartă după o supradoză de droguri în casa prietenului din Neamţ, cunoscut pe internet, a luat o turnură neaşteptată.

de Georgiana Adam    |    04 Oct 2023   •   12:16

Este vorba despre Shara Ionăşchiţă, adolescenta care a murit în iulie, la doar 16 ani, în locuinţa unui tânăr din comuna Dumbrava Roşie, foarte aproape de Piatra Neamţ,

Ancheta a luat o altă turnură, vizându-i şi pe şase poliţişti nemţeni, care au ajuns primii la locul tragediei, în fatidica noapte de 30/31 iulie 2023. Ei sunt cercetaţi acum.

"Verificările au avut ca obiect stabilirea modalităţii de sesizare şi raportare a evenimentului, modul de intervenţie şi activităţile desfăşurate de primii poliţişti sosiţi la faţa locului, inclusiv asigurarea, conservarea şi ridicarea mijloacelor materiale de probă, precum şi măsurile dispuse", sunt concluziile prezentate de mesageruldeneamt.ro, care citeză un răspuns al ministerului de Interne.

Astfel, şase poliţişti de la IJP Neamţ sunt cercetaţi disciplinar, pentru neglijenţă în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu. 

Citeşte şiShara, eleva olimpică din Bucureşti, a murit din cauza unui drog care se vinde cu 7 lei doza

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Publicaţia nemţeană a mai menţionat că cele constatate de Corpul de Control al MAI au fost transmise Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Neamţ, care a face cercetări în cazul adolescentei decedate.

În acest dosar sunt trei persoane arestate, Matteo Gabor, de 19 ani şi doi minori de 16, respectiv, 17 ani, acuzaţiile fiind trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. 

Pe 30 iulie 2023, eleva din Bucureşti a ajuns la Piatra Neamţ, unde trebuia să participe, alături de circa 170 de elevi din ţară, la Conferinţă naţională Model United Nations.

Vezi şiUltimele mesaje pe care Shara, adolescenta olimpică, i le-a scris mamei sale înainte să moară. "Nu trebuia să-mi spui şi mie? /Sunt ruptă"

Fata de 16 ani plecase din București, alături de o prietenă, la un concurs organizat într-un liceu din Piatra Neamț. Fata a ajuns în gară după lăsarea întunericului.

Tatăl Sharei povestește că, din ce a reușit să afle de la prietena fiicei lui, acestea s-au separat la gară, unde a așteptat-o un băiat de 19 ani, pe care îl cunoscuse pe internet. 

După ce au ajuns acasă la el, băiatul i-ar fi propus fetei să consume un drog sintetic, numit Cristal, iar aceasta a acceptat. Nu a durat mult și i s-a făcut rău. Mama băiatului a sunat la ambulanță în momentul în care a văzut că fata sângerează puternic.

După moartea fetei, polițiștii au făcut percheziții și au descoperit că băiatul care a așteptat-o în gară este de fapt un dealer de droguri, care făcea parte dintr-o rețea din Neamț.

La descinderi au fost găsite sute de grame de droguri de mare risc, printre care și Cristal. 

Medicii legiști au stabilit că fata a murit din cauza unei reacții adverse la drogul care este extrem de periculos.

×
Subiecte în articol: Shara droguri Piatra Neamț Dumbrava Roşie
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close