Antena 3 CNN Actualitate Shara, eleva olimpică din Bucureşti, a murit din cauza unui drog care se vinde cu 7 lei doza

Shara, eleva olimpică din Bucureşti, a murit din cauza unui drog care se vinde cu 7 lei doza

Shara, adolescenta olimpică din Bucureşti, a murit din cauza unui drog ieftin, dar care este extrem de periculos, spun experţii antidrog.

Shara, eleva olimpică din Bucureşti, a murit din cauza unui drog care se vinde cu 7 lei doza
Sursa foto: Facebook
de Milena Niță    |    05 Aug 2023   •   14:37

Fata de 16 ani plecase din București, alături de o prietenă, la un concurs organizat într-un liceu din Piatra Neamț. Fata a ajuns în gară după lăsarea întunericului. 

Tatăl Sharei povestește că, din ce a reușit să afle de la prietena fiicei lui, acestea s-au separat la gară, unde a așteptat-o un băiat de 19 ani, pe care îl cunoscuse pe internet. 

După ce au ajuns acasă la el, băiatul i-ar fi propus fetei să consume un drog sintetic, numit Cristal, iar aceasta a acceptat. Nu a durat mult și i s-a făcut rău. Mama băiatului a sunat la ambulanță în momentul în care a văzut că fata sângerează puternic.

Citeşte şiUltimele mesaje pe care Shara, adolescenta olimpică, i le-a scris mamei sale înainte să moară. "Nu trebuia să-mi spui şi mie? /Sunt ruptă"

După moartea fetei, polițiștii au făcut percheziții și au descoperit că băiatul care a așteptat-o în gară este de fapt un dealer de droguri, care făcea parte dintr-o rețea din Neamț. 

La descinderi au fost găsite sute de grame de droguri de mare risc, printre care și Cristal. 

Medicii legiști au stabilit că fata a murit din cauza unei reacții adverse la drogul care este extrem de periculos. 

"Concentrația substanței nu e cunoscută, consumatorul poate să consume într-o fază substanță cu 20-30% concentrație, iar ulterior traficantul să ofere o cantitate cu o concentrație mai mare, iar atunci poate să apară șoc în organism și supradozaj. 

Este un drog ieftin, care se vinde cu sume cuprinse între 7 și 15 lei doza", a explicat Cătălin Țone, expert antidrog, potrivit digi24.ro.

Specialiștii de la Agenția Antidrog spun că părinții ar trebui să fie foarte precauți pentru că pe piața neagră din România au intrat droguri noi, iar copiii lor pot fi curioși să le încerce.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close