Antena 3 CNN Actualitate Rata de promovare a examenului de bacalaureat, în scădere faţă de 2009

Rata de promovare a examenului de bacalaureat, în scădere faţă de 2009

Rata de promovare a examenului de bacalaureat, în scădere faţă de 2009
05 Iul 2010   •   14:10

Din ce în ce mai puţini elevi români reuşesc să treacă bacalaureatul. Rata de promovare a examenului din acest an a fost de 67,4%, cu 12,5% mai  scăzută decât anul trecut. Nu au fost soluţionate deocamdată toate contestaţiile, însă cifrele nu se mai pot schimba foarte mult, susţin surse din cadrul Ministerului Educaţiei.

Ca la fiecare examen, au fost candidaţi mulţumiţi şi alţii care şi-au reproşat că puteau mai mult. Peste 800 de elevi au contestat notele obţinute la bacalaureat, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 8 iulie.

Potrivit ministrului Eeducaţiei, Daniel Funeriu, rezultatele reflectă realitatea din sistem şi toleranţă zero faţă de fraudă.

"Cred că aceste rezultate arată starea de fapt a învăţământului românesc. Examenul a fost organizat foarte serios în pofida problemelor cu care ne-am confruntat. Profesorii au arătat că sistemul se poate baza pe ei. M-ar îngrijora situaţia dacă foarte mulţi elevi ar promova examenul prin fraudă", a declarat ministrul Educaţiei, citat de Mediafax.

În topul judeţelor cu cele mai bune medii se află Suceava, Caraş-Severin cu aproximativ 87% grad de promovare, Arad, Bihor, Hunedoara cu peste 85%, cele mai slabe rezultate fiind înregistrate în Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa şi Braşov, cu între 45 şi 55%. Cele mai multe note de zece la bacalaureat au fost înregistrate în judeţele Cluj, Dolj şi Iaşi.

Candidaţii care nu au promovat bacalaureatul, precum şi cei care nu s-au prezentat la prima sesiune a examenului din acest an mai au o şansă la sesiunea din august.

Foto: Intact Images

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: rezultate examen
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close