Râul Olteţ a fost poluat cu ţiţei. Circa 40 de tone de material absorbant vor fi împrăştiate pentru a neutraliza produsul petrolier

de S.T.    |    31 Mai 2012   •   14:51
Râul Olteţ a fost poluat cu ţiţei. Circa 40 de tone de material absorbant vor fi împrăştiate pentru a neutraliza produsul petrolier Foto: Mediafax

Neutralizarea produsului petrolier cu care au fost poluate râurile Olteţ şi Olt continuă şi joi. Pentru a curăţa pata de ţiţei se acţionează cu bărci din care se împrăştie material absorbant pe luciul apei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oli, Alin Băsăşteanu, aproape 40 de tone de material de neutralizare vor fi împrăştiate în zona afectată.

Acesta a precizat că deocamdată nu au fost observate animale moarte în zona poluată, scrie Agerpres.

Râurile Olteţ şi Olt au fost poluate miercuri din cauza scurgerii de produs petrolier dintr-o conductă a Conpet care traversa Olteţul în zona Balş.

Conform unui comunicat transmis de reprezentanţii Ministerului Mediului, pata de ţiţei se întinde pe aproximativ 15 kilometri, pe toată lăţimea râului.

Conpet a fost sancţionată cu o amendă de 100.000 de lei pentru poluare şi tot această societate va trebui să plătească toate costurile pentru depoluare şi refacerea ecosistemului afectat de pata de produs petrolier.

x close