x close

Reacţia Ambasadei SUA după vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi

de S.T.    |    05 Apr 2019   •   19:12
Reacţia Ambasadei SUA după vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi 534 Foto: pixabay.com

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România condamnă fără echivoc recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huşi şi solicită aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili de acest atac, precizează un comunicat transmis vineri Agerpres.

"Distrugerea a zeci de morminte evreieşti este nu doar un atac împotriva comunităţii evreieşti, ci şi un atac împotriva diversităţii întregii societăţi româneşti. Suntem alături de familiile de evrei în cazul cărora mormintele celor dragi au fost profanate. Solicităm aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili de acest atac", arată ambasada SUA.

În 4 aprilie, poliţiştii vasluieni au anunţat că cercetează împrejurările în care mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din municipiul Huşi au fost distruse.

"În urma unei plângeri potrivit căreia un număr de 73 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din municipiul Huşi au fost găsite distruse, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Citeşte mai multe despre:

Romania cimitir Husi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati