Antena 3 Actualitate Reacția BOR după anunțul privind construirea moscheii de la București

Reacția BOR după anunțul privind construirea moscheii de la București

31 Mar 2016   •   17:56
Reacția BOR după anunțul privind construirea moscheii de la București
Sursa foto: Foto: Agerpres

Biserica Ortodoxă nu se opune construirii unui lăcaș de cult al unui cult religios recunoscut de statul român, a afirmat, joi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

 "Biserica asistă la un dialog care se poartă între două state, România și Turcia, nefiind un factor decident în această problemă. Biserica și-a exprimat un punct de vedere când a fost consultată inițial și își păstrează același punct de vedere: Biserica Ortodoxă nu se opune construirii unui lăcaș de cult al unui cult religios recunoscut de statul român", a declarat Bănescu pentru Agerpres.

El a amintit că "în oglindă s-a mai pus problema construirii unui așezământ pentru pelerinii români din Istanbul".

"Trec anual mii de pelerini prin vechiul Constantinopol, actualul Istanbul, și din această perspectivă a avut loc o discuție, anterior, în care s-a avansat această idee. În niciun caz nu se pretinde construirea unei biserici în Istanbul, întrucât există o biserică românească acolo", a spus Bănescu.

Moscheea de la București va fi construită, ea oferă mai multe garanții de securitate, au declarat surse din Administrația Prezidențială.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close