Antena 3 CNN Actualitate Reacţia lui Năstase după decizia de executare silită: Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a fost prejudiciat în dosarul Trofeul Calităţii

Reacţia lui Năstase după decizia de executare silită: Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a fost prejudiciat în dosarul Trofeul Calităţii

Reacţia lui Năstase după decizia de executare silită: Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a fost prejudiciat în dosarul Trofeul Calităţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Feb 2013   •   18:00

Adrian Năstase spune că Inspectoratul de Stat în Construcţii nu are de recuperat niciun prejudiciu în dosarul în care el a fost condamnat.

Într-un articol publicat pe blogul său, fostul prim-ministru Adrian Năstase susţine că Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a fost prejudiciat în dosarul Trofeul Calităţii.

Mai mult, punctul de vedere al DNA şi al completului de judecată, cum că taxele încasate de Forum Invest ar fi trebuit să ajungă la ISC este greşit.

Judecătoria sectorului 1 a stabilit că fostul premier are de plătit 3 milioane de lei către Inspectoratul de Stat în Construcţii, prejudiciu în dosarul "Trofeul Calităţii".

"Nu Inspectoratul de Stat în Construcţii a organizat "Trofeul Calităţii". El a avut iniţiativa acestei aniversări, dar cheltuielile de organizare le-a efectuat Forum Invest. La fel şi efortul organizării. În cazul unui concert organizat de o firmă ce se ocupă de evenimente, preţul biletelor ar reveni proprietarului stadionului unde are loc concertul? Sigur, nu", scrie Adrian Năstase.

Fostul premier mai adaugă pe blogul său că instanţa de fond a realizat un raport de expertiză contabilă, elaborat de 2 experţi independenţi, numiţi de către judecători, care a stabilit că prejudiciul cauzat bugetului ISC prin organizarea Trofeului Calităţii este ZERO.

"Instanţa a eliminat însă acest raport şi a luat în considerare evaluarea făcută de DNA, care stabilea că există un prejudiciu la ISC de aproximativ 1,5 milioane Euro!", mai scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Fostul premier a adăugat că cei 1,5 milioane de euro pe care trebuie să-i plătească cei condamnaţi în dosar sunt o contribuţie la bugetul de stat.

Năstase a sugerat totuşi ca banii să meargă, ca donaţie, direct în bugetul DNA.



×
Subiecte în articol: Adrian Nastase prejudiciu Nastase DNA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close