Antena 3 CNN Actualitate Reacția reprezentanților Aeroportului Otopeni după incendiu: S-a intervenit imediat, în câteva minute

Reacția reprezentanților Aeroportului Otopeni după incendiu: S-a intervenit imediat, în câteva minute

Reprezentanții Aeroportului Otopeni spun că s-a intervenit prompt pentru stingerea incendiului izbucnit în această dimineață, în zona de fast-food a terminalului Plecări.

Reacția reprezentanților Aeroportului Otopeni după incendiu: S-a intervenit imediat, în câteva minute
Sursa foto: foto- captură Antena 3
23 Feb 2020   •   10:30

"Au intevenit imediat, și aici vorbim de câteva minute, cele trei autospeciale ale aeroportului și a fost anunțat și ISUBIF, care a venit cu alte zece autospeciale. Poate să pară foarte mult pentru un astfel de incendiu, dar să nu uităm că vorbim de un obiectiv strategic, de mulți oameni care erau în terminal și exista un anumit risc să se producă un incendiu mai mare. E o procedură foarte clară. În caz de fum intervin imediat pompierii, cei care au atribuții în acest sens. Nu sunt altertate alte instituții în prima fază. Desigur, colegii care se ocupă de partea de securitate a aeroportului, au proceduri proprii și intervin atunci când este cazul", a spus Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroportul Henri Coandă. 

Citiți și Incendiu pe aeroportul Otopeni. Sute de persoane de la terminalul Plecări au fost evacuate

Au existat controverse în privința modului în care au fost avertizați oamenii de pericolul din aeroport. Cei prezenți la fața locului au spus că nu a existat un mesaj preînregistrat care să fie pornit în momentul izbucnirii incendiului. A fost un mesaj ad-hoc, așa îl numesc pompierii, adică unul din angajați s-a îndreptat către stație, a apăsat pe buton și i-a anunțat pe oameni că trebuie să părăsească acea zonă. 

Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt Aeroportul Henri Coandă, a explicat că nu a fost emis un astfel de mesaj pentru a nu se crea panică. 

"Există un sistem audio, dar dacă s-ar fi pus în funcțiune pe toată zona terminalului, s-ar fi creat panică", a explicat Valentin Iordache. 

Incendiul a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 7, la bucătăria unui fast-food situat în terminalul Plecări. 

Oamenii aflați la fața locului au intrat în panică în momentul în care au simțit mirosul de fum care a început să se răspândească rapid. 

Sute de pasageri, aproximativ 600, au fost evacuați. La fața locului au ajuns pompierii din cadrul ISU București-Ilfov și mai multe echipe de salvare. 

Citiți și Primele imagini de la incendiul izbucnit pe aeroportul Otopeni

Reacția reprezentanților Aeroportului Otopeni după incendiu: S-a intervenit imediat, în câteva minute

×
Subiecte în articol: aeoportul otopeni incendiu
Parteneri
Marele Premiu al Australiei se vede la Antena 3 CNN
x close