Antena 3 CNN Actualitate Reacție fermă în favoarea Antena 3, în Parlamentul European. Sabina Iosub transmite de la Bruxelles

Reacție fermă în favoarea Antena 3, în Parlamentul European. Sabina Iosub transmite de la Bruxelles

Reacție fermă în favoarea Antena 3, în Parlamentul European. Sabina Iosub transmite de la Bruxelles
16 Feb 2016   •   22:43

Președintele grupului europarlamentar ALDE, Guy Verhofstadt, și-a arătat susținerea, marți seara, față de trustul Intact, care trebuie să evacuze sediul în mai puțin de o săptămână, după cum a fost notificat de ANAF.

 
Jurnalistul Antena 3 Sabina Iosub a transmis la Sinteza Zilei de la Bruxelles, din Parlamentul European, acolo unde a stat de vorbă cu mai mulți reprezentanți europeni și nu numai.
 
Mesajul transmis șeful grupului europarlamentar ALDE, Guy Verhofstadt, faţă de situaţia Antenei 3
 

Mihai Gâdea a anunțat în emisiunea 100 de Minute că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate
 
Mai sunt patru zile până la evacuarea Antena 3 și Antena 1

Premierul Dacian Cioloș a confirmat că va merge miercuri, în plenul Senatului, dar a precizat că nici el, și nici ministrul de finanțe nu au fost întrebați de ANAF privind cazul Antenelor și că, în acest context, nu are ce explicații să dea pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agenții "care e în subordinea guvernului, dar care nu trebuie să ceară aprobarea guvernului pentru anumite decizii".

Fiscul şi-a trimis echipe de agenţi care au luat la verificat birou cu birou sediul administrativ al Antenei 3 din strada Gârlei. 
 
O acţiune în forţă, prin care inspectorii ANAF le-au anunţat oamenilor evacuarea în cinci zile a imobilelor în care funcţionează televiziunile trustului intact.
 
În aproape un an şi jumătate, de când a fost dată sentinţa prin care clădirile televiziunilor Intact au fost confiscate, Antena 3 a făcut peste 20 de solicitări la Ministerul de Finanţe pentru a putea rămâne cu chirie în aceste sedii, aşa cum şi alte televiziuni stau cu chirie la stat. Nu a existat însă niciun răspuns.
 
Autorităţile care au comandat această evacuare ştiu însă foarte bine că nu se poate muta o televiziune în cinci zile, cu tone de aparatură şi kilometri de cabluri. 
 
În plus, o astfel de mişcare pune sub semnul întrebării şi situaţia celor câteva mii de angajaţi ai trustului.
 
Antena 1 funcţionează de 22 de ani în sediul de pe şosesua Bucureşti Ploieşti, iar Antena 3 de 11 ani. Clădirea a fost modernizată şi adaptată necesităţilor unui post tv, iar investiţia se ridică la milioane de euro.
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close