Recomandările specialiştilor pentru masa de Paşti

de G.S.    |    19 Apr 2014   •   12:41
Recomandările specialiştilor pentru masa de Paşti Foto: poftiti-lamasa.blogspot.com
Paştele înseamnă pentru cei mai mulţi dintre români ouă roşii, drob, ciorbă si friptura de miel, stufat, cozonac şi Pasca. 
 
Toate sunt bombe calorice şi le pot face rău, mai ales celor care au ţinut post şi au mâncat puţin în ultima perioadă. 
 
Medicul Gheorghe Mencinicopschi are câteva sfaturi sănătoase în privinţa meselor din perioada următoare.
 
Moderaţia trebuie să fie cuvântul de ordine în alimentaţie, ne recomandă medicul Gheorghe Mencinicopschi. Tentaţiile sunt mari, însă trecerea de la post la alimente grele trebuie să se facă treptat. 
 
Potrivit tradiţiei, de Paşte sunt trei zile în care românii stau la masă cu familia şi mânâncă alimente grele, spune nutriţionistul.
 
Masa de Paşte ar trebui să înceapă cu salate, care pregătesc organismul pentru digestia mâncarurilor grele. Medicul Menicnicopschi ne sfătuieşte să mâncăm alături de carne o salată. 
 
Băuturile alcoolice pot crea şi ele probleme de sănătate, mai ales în combinaţie cu carnea de miel şi cozonacul.  
 
La finalul mesei, sunt recomandate anumite fructe, cum ar fi ananasul, kiwi sau papaia, care favorizează digestia.
 

Parteneri
x close