Antena 3 CNN Actualitate Când se vor redeschide restaurantele în România? ”Se are în vedere reluarea vacanțelor și călătoriilor!”

Când se vor redeschide restaurantele în România? ”Se are în vedere reluarea vacanțelor și călătoriilor!”

Potrivit unei postări de pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Turismului, terasele s-ar putea redeschide pe data de 1 iunie, iar restaurantele pe data de 15 iunie. Mai mult decât atât, tot din data de 15 iunie, s-ar putea relua activitatea generală pentru vacanțe și călătorii.

Când se vor redeschide restaurantele în România? ”Se are în vedere reluarea vacanțelor și călătoriilor!”
Sursa foto: pixabay
18 Mai 2020   •   21:57

”Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Emil-Răzvan Pîrjol, a participat astăzi, 18 mai 2020, alături de premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și șeful Cancelariei Prim-Ministrului Ionel Dancă la întâlnirea cu reprezentații din industria HoReCa, în vederea continuării consultărilor referitoare la reluarea activității acestui sector economic, în condiții de siguranță.

Discuțiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a activității teraselor și cafenelelor, precum și măsurile de sprijin necesare pentru redresarea acestui sector afectat de pandemia SARS-CoV-2. Astfel, dacă situația epidemiologică o va permite, se ia în calcul redeschiderea teraselor pe data de 1 iunie. De asemenea, se are în vedere și redeschiderea restaurantelor, dar și reluarea activității generale pentru vacanțe și călătorii pentru data 15 iunie.

”Guvernul susține, prin măsuri active, reluarea activității sectorului HoReCa, atunci când situația epidemiologică o va permite, însă această etapă trebuie atent pregătită, în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Totodată, prim-ministrul a subliniat că, la nivelul Guvernului, sunt în etapă avansată de pregătire mai multe măsuri de sprijinire a economiei de care va beneficia și industria HoReCa. În acest sens, sunt avute în vedere acordarea de garanții guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru și investiții, prelungirea acordării șomajului tehnic pentru sectoarele care nu își pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susținerea din fonduri guvernamentale a unei părți a cheltuielilor de salarizare pentru angajații ale căror locuri de muncă vor fi menținute de angajatori”, scrie pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Turismului.

×
Subiecte în articol: deschidere restaurante
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close