Antena 3 CNN Actualitate Corneliu Porumboiu, reacție în ancheta DIICOT în care este cercetat pentru spălare de bani: ”Niciuna dintre acuzațiile care mi se aduc nu sunt adevărate”

Corneliu Porumboiu, reacție în ancheta DIICOT în care este cercetat pentru spălare de bani: ”Niciuna dintre acuzațiile care mi se aduc nu sunt adevărate”

Regizorul Corneliu Porumboiu a făcut precizări despre anchetarea sa de către DIICOT pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Corneliu Porumboiu, reacție în ancheta DIICOT în care este cercetat pentru spălare de bani: ”Niciuna dintre acuzațiile care mi se aduc nu sunt adevărate”
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    19 Oct 2021   •   19:59

Regizorul susține că acuzațiile care i se aduc lui și societății sale ”nu sunt adevărate”:

„La data de 18.10.2021 am fost audiat de către DIICOT STRUCTRURA CENTRALĂ într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul invocat de DIICOT în sarcina mea și a societății mele este în cuantum total de 26.555 Lei și provine exclusiv din relația comercială dintre societatea mea cu un singur furnizor, derulată în anul 2014.

Acuzațiile personale care mi se aduc rezultă din calitatea mea de administrator al societății. Niciuna dintre acuzațiile care mi se aduc mie sau societății mele nu sunt adevărate iar documentele care atestă netemeinicia acuzațiilor vor fi prezentate în cadrul contestațiilor pe care urmează să le formulez.

În calitatea mea de scenarist și regizor nu am supravegheat direct raporturile comerciale care fac obiectul dosarului penal iar ca administrator al societății am delegat aceste domenii de activitate unor persoane competente. Am încredere că analizarea documentelor pe care le voi prezenta parchetului va duce la înlăturarea oricărui dubiu privind nevinovăția mea și a societății mele.

Este însă regretabil că, deși dosarul penal este format în anul 2016 și privește raporturi contractuale din 2014, niciodată până la punerea mea sub acuzare din data de 18.10.2021 nu mi s-a solicitat vreo lămurire privind raporturile contractuale vizate. Mai mult, deși dosarul vizează peste 100 de persoane și un prejudiciu total de aproape 10 milioane Lei, numele meu este vehiculat în mod disproporționat prin raportare la prejudiciul, și acesta neadevărat, de 26.555 lei care mi se impută.

Am încredere că justiția va remedia cât mai repede această eroare”.

În același dosar este cercetată și producătoarea de film Ada SolomonCei doi sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani, fapte presupuse a fi comise în perioada 2013-2015.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2013-2015, mai multe societăți comerciale au înregistrat în contabilitate și au declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la societăți comerciale ce aveau comportament specific societăților fantomă (nu funcționau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificați administratorii acestora, aceleași persoane aveau diferite calități în cadrul societăților, nu au depus sau au depus doar în parte declarațiile fiscale, aveau asociați persoane cetățeni străini ce nu au putut fi identificați pe teritoriul României, etc).

O parte din membrii grupului infracțional figurau ca asociați sau administratori în cadrul mai multor societăți comerciale, dintre cele implicate în activitatea infracțională. De asemenea, facturile emise și supuse controlului de către organele fiscale aveau același tipar, le lipseau mențiunile obligatorii legate de mijloace de transport sau delegat și vizau servicii care nu ar fi putut fi prestate în realitate de către societățile prestatoare.”, transmite DIICOT printr-un comunicat.
 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ninsori și viscol | Jumătate de țară este vizată
x close