Antena 3 CNN Actualitate Religie A murit Aurel Drăguș, unul dintre consilierii Patriarhului Daniel

A murit Aurel Drăguș, unul dintre consilierii Patriarhului Daniel

Doliu în Biserica Ortodoxă Română: Aurel Drăguș, unul dintre consilierii Patriarhului Daniel, a încetat din viață la vârsta de 62 de ani.

A murit Aurel Drăguș, unul dintre consilierii Patriarhului Daniel
Sursa foto: basilica.ro
de Mia Lungu    |    26 Apr 2022   •   20:05

Aurel Drăguș Drăguș conducea Sectorul econo­mic-financiar al Patriarhiei Române, și primise, în urmă cu numai o lună, Ordinul „Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit” pentru mireni.

Distincția i-a fost înmânată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. Ceremonia a avut loc la Palatul Patriarhiei, în finalul Ședinței de lucru a Permanenței Consiliului Național Bisericesc, potrivit basilica.ro.

La începutul lunii martie, Aurel Drăguș a împlinit 15 ani de activitate în Patriarhia Română. A fost revizor contabil, contabil șef, apoi consilier patriarhal coordonator al Sectorului economic-financiar. Era originar din comuna Bordești, județul Vrancea și era  licențiat în Finanțe-Bănci. A mai lucrat în trecut la Ministerul Comerțului, iar pentru 8 ani de zile a fost vicepreședinte al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

Ordinul „Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit” a fost aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința de lucru din 16 decembrie 2021 și este destinat în principal scriitorilor creștin-ortodocși, bibliotecarilor și monahilor cu viață aleasă, precum și susținătorilor pelerinajelor, ai vieții monahale și promotorilor de literatură creștin-ortodoxă.

Slujba Înmormântării va avea loc la Biserica „Sfântul Nicolae”-Broșteni din București, joi, 28 aprilie, începând cu ora 12:00.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close