Antena 3 CNN Actualitate Religie Adevărul pe care biserica îl ține ascuns despre celebra Stea din Betleem

Adevărul pe care biserica îl ține ascuns despre celebra Stea din Betleem

Adevărul pe care biserica îl ține ascuns despre celebra Stea din Betleem
26 Dec 2016   •   11:40

Timp de sute de ani cercetătorii şi teologii au fost uimiţi şi intrigaţi de originile stelei din Betleem, simbolul biblic care i-a ghidat pe magi spre ieslea în care s-a născut Iisus.

Grant Mathews, profesor în astrofizică şi cosmologie, a studiat steaua din Betleem timp de 10 ani. ,,Astronomii, istoricii şi teologii au cântărit cu atenţie ecuaţia ,,Stelei Crăciunului'' timp de mulţi ani,'' declară Mathews. ,,Unde şi cum a apărut? Cum arăta? Astrofizica modernă încearcă să explice unul dintre cele mai mari evenimente astronomice,'' adaugă el, potrivit realitatea.net.

Conform cercetătorilor, Soarele, Jupiter, Luna şi Saturn se aflau în constelaţia Vărsătorului în timp ce Venus se afla în constelaţia Peştilor, iar Mercur se afla în constelaţia Taurului.  Alinierea a avut loc în anul 6 î.Hr., în timpul echinocţiului de primăvară. 

Pentru magi această aliniere a reflectat naşterea unui nou conducător iudeu. Jupiter şi Luna simbolizează naşterea unui conducător cu un destin special, în timp ce Saturn este simbolul naşterii, spune Mathews.

Un eveniment de acest gen este extrem de rar, o astfel de aliniere nu are loc decât o dată la 16.000 de ani, însă chiar şi atunci echinoţiul de primăvară nu ar fi în constelaţia Vărsătorului. 

 

×
Subiecte în articol: adevar
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close