Antena 3 CNN Actualitate Religie Apelul Bisericii Catolice către români

Apelul Bisericii Catolice către români

Apelul Bisericii Catolice către români
23 Ian 2018   •   15:46

Nunţiul apostolic în România, Miguel Maury Buendia, şi-a exprimat speranţa, marţi, la întâlnirea anuală a preşedintelui Klaus Iohannis cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, că noul an va aduce înţelegere internă şi armonie în România, punctând că acest lucru este posibil dacă oricine pune în prim plan binele comun şi unitatea, şi nu interesul personal.

"Anul 2018 ar trebui să fie anul în care se celebrează valorile care unesc toţi cetăţenii României, fără excepţie, pentru că unitatea face naţiunea mai puternică. Într-un context economic divizat, România, caracterizată prin solidaritate şi unitate în diversitatea cetăţenilor săi, poate oferi soluţii realiste şi creative la multele provocări cu care continentul se confruntă, precum terorismul, criza migraţiei, dezvoltarea înceată a economiei în unele locuri, (...) dar şi nenumăratelor crize politice. Toată lumea este conştientă de vitalitatea şi dinamismul societăţii româneşti, de aceea nu putem decât să ne exprimăm speranţa că noul an va aduce noi valuri de înţelegere internă şi armonie, precum şi noi reuşite şi progres în domeniul economic care să conducă la îmbunătăţirea nivelului de trai al tuturor românilor. Nu este o ţintă uşoară, dar este posibilă, dacă oricine pune în prim plan binele comun şi unitatea, şi nu interesul personal", a spus Miguel Maury Buendia, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că, anul trecut, România a fost "martora consolidării unor tendinţe pozitive foarte importante, precum lupta împotriva corupţiei şi creşterea economică", dar a fost şi marcată de repetate demonstraţii în stradă. De asemenea, el a amintit că anul trecut poporul român l-a condus pe ultimul drum pe regele Mihai, despre care a afirmat că a fost un exemplu de onestitate şi decenţă.

"Anul trecut, dl preşedinte, aţi făcut România prezentă în multe domenii internaţionale. Aşteptăm că şi anul acesta România va continua să ofere o contribuţie importantă în sfera internaţională", a spus Miguel Maury Buendia, care a menţionat că în România există 22 de noi ambasadori.

La reuniunea anuală a preşedintelui Iohannis cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti a participat şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Biserica Catolica Klaus Iohannis
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close