Antena 3 CNN Actualitate Religie În București, șoferii pierd cele mai multe ore în trafic din toată UE

În București, șoferii pierd cele mai multe ore în trafic din toată UE

Potrivit indicelui anual realizat de producătorul de sisteme GPS, Tomtom, Bucureștiul este orașul din UE unde șoferii pierd cele mai multe ore în trafic, în medie 115 ore pe an.

În București, șoferii pierd cele mai multe ore în trafic din toată UE
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    09 Feb 2022   •   13:50

Fiecare șofer din București pierde în medie 115 ore în trafic. La nivel mondial, capitala României se situează pe locul opt. 

Gradul de congestionare a traficului rutier a fost estimat pentru anul trecut la 50%, în scădere cu două puncte procentuale față de 2019, însă în creștere cu 8% față de 2020. 

Istanbulul ocupă primul loc cu o medie de 142 de ore petrecute în trafic, potrivit Tomtom.

Producătorul Tomtom a observat faptul că anul trecut s-a înregistrat o creștere semnificativă a gradului de congestionare a traficului în București. Timpul de călătorie a fost cu 50% mai lung decât în condiții de trafic liber, asta însemnând că un drum care în mod normal ar dura 30 de minute, în condiții de trafic liber, va dura cu 15 minute mai mult, atunci când traficul este concegstionat cu 50% mai mult.

În 2021, cea mai aglomerată zi din trafic a fost pe 20 mai, iar orele unde valorile traficului sunt cele mai crescute, se înregistrează între 17 și 18.

 

×
Subiecte în articol: București trafic şoferi
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close