Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi
24 Sep 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Sfanta Mucenita Tecla este prima femeie martira pentru Hristos. In Sinaxarele Bisericii este socotita intocmai cu Apostolii. Sfanta Tecla s-a nascut in cetatea Iconiu, din parinti pagani. S-a logodit cu Tamir, un tanar de neam bun, in timpul in care la Iconiu sosise Sfantul Apostol Pavel, impreuna cu Varnava, ca sa predice Evanghelia.

CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Ascultand timp de trei zile si trei nopti cuvantarile acestuia, Tecla s-a convertit la crestinism si s-a hotarat sa duca o viata de feciorie. Mama sa, auzind ca nu mai doreste sa se casatoreasca, a batut-o, a torturat-o si a infometat-o. Pentru ca nici dupa aceste chinuri nu a facut-o sa lepede credinta in Hristos, mama sa a dat-o pe mana judecatorului cetatii si a cerut sa o arda in foc, invocand ca ea nu este fiica ei, ci este „ramura uscata si blestemata odrasla“. A fost aruncata in foc, dar a iesit nevatamata.

CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Sfanta Tecla l-a urmat pe Pavel la Antiohia, iar aici un tanar si-a dorit-o sotie. Pentru ca a fost refuzat, acesta a acuzat-o in fata conducatorului cetatii ca este crestina. A fost aruncata la fiare, dar animalele nu s-au atins de trupul acesteia.

CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Primind binecuvantarea Sfantului Apostol Pavel, s-a retras intr-un loc pustiu, la Maloula, oras situat la 70 km vest de Damasc, in Siria. Pentru credinta ei, Dumnezeu i-a dat darul vindecarii bolnavilor, iar toti cei care ajungeau la pestera sa, primeau tamaduire de orice boala erau cuprinsi.

CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Vracii din Maloula i-au ridicat pe localnici impotriva ei. Dorind sa scape de rautatea acestora, Tecla s-a rugat si in urma rugaciunilor ei, stanca sa despicat si i-a devenit mormant.

CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Sfantul Siluan Athonitul este sarbatorit pe 24 septembrie. S-a nascut in 1866, la Tambov (Rusia), dintr-o familie de crestini. Datorita mustrarii primite de la Maica Domnului pentru viata traita in necuratie, ia hotararea la varsta de 26 de ani sa ajunga la Sfantul Munte. Se calugareste la Manastirea Sfantul Patelimon.

CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfantului Cuvios Coprie;

- Sfantului Petru Aleutul;

- Cinstirea Icoanei Maicii Domnului din pomul de mirt - Myrtidiotissa.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close