Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 6 aprilie. Rugăciunea pe care este bine să o spui

CALENDAR ORTODOX 6 aprilie. Rugăciunea pe care este bine să o spui

CALENDAR ORTODOX 6 aprilie. Rugăciunea pe care este bine să o spui
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    05 Apr 2019   •   21:28

CALENDAR ORTODOX 6 aprilie. Astăzi este pomenit Sfântul Ierarh Eutihie, patriarhul Constantinopolului. Născut în Frigia, părinţii Sfântului Euthie erau Alexandru, soldat, şi Sinezia, fiică unui preot, Isihie, care slujea în biserica Augustopoliei.

CALENDAR ORTODOX 6 aprilie. La vârsta de 12 ani a fost trimis la Constantinopol pentru a-şi continua studiile. Dar pentru faptul că Sfântul Euthie a înţeles că acest fel de cunoştinţe nu le aduce iubitorilor săi nici un rod duhovnicesc iar înţelepciunea cea de sus este curată, paşnică, blândă, plină de milă şi de rod pentru cei care o îmbrăţişează, a ales viaţa monahală.

CALENDAR ORTODOX 6 aprilie. A fost hirotonisit diacon, apoi preot, la vârsta de treizeci de ani. Iar haina monahală a îmbrăcat-o într-una din mănăstirile din Amasia. Aici a fost numit arhimandrit al tuturor mănăstirilor din mitropolia Amasiei şi duhovnic al monahilor.

Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Eutihie, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

CALENDAR ORTODOX 6 aprilie. Rugăciunea pe care este bine să o spui 

Ca pe uscat umblând Israel în adânc a luat urma şi pe prigonitorul Faraon văzându-l înecat, a strigat: lui Dumnezeu cântare de biruinţă să-I cântăm.

Stih: Sfinte Părinte Eutihie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Îmbogăţindu-te cu virtuţi şi luminându-te cu Luminile cele Strălucitoare ale darurilor lui Dumnezeu, izbăveşte-mă de patimile ticăloşiei prin rugăciunile tale, ca să te laud, Preaînţelepte  Ierarhe Eutihie.

Stih: Sfinte Părinte Eutihie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Viţă sădită din cer în curţile lui Dumnezeu ai odrăslit, adevărat îndestulată cu roadele faptelor celor bune, împreună şi cu ale minunilor, Sfinte Părinte Eutihie.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Făcând mintea stăpână, ai biruit tirania patimilor, cuvioase. Pentru aceea, înălţându-te cu aripile nepătimirii, ai ajuns tocmai la Locaşurile lui Dumnezeu.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Primind pe Ziditorul tău, precum a voit a Se Întrupa mai presus de cuget din pântecele tău fără de sămânţă, te-ai arătat cu adevărat Stăpână a făpturilor, Preacurată.

Sursa: doxologia.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close