Antena 3 CNN Actualitate Religie Catedrala Mântuirii Neamului va avea 27 de uși din bronz, aduse din Germania

Catedrala Mântuirii Neamului va avea 27 de uși din bronz, aduse din Germania

Catedrala Mântuirii Neamului va avea 27 de uși din bronz, aduse din Germania
06 Dec 2017   •   09:14

Deși lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului sunt în întârziere de două luni, se știu deja finisajele la celebra contrucție.

Icoane din mozaic, uși de bronz, sisteme sofisticate de alarmă și protecție împotriva dezastrelor, piatră specială. Reprezentanții Patriarhiei au stabilit cum vor arăta finisajele celei mai mari biserici din România, Catedrala Mântuirii Neamului.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel a dezvăluit zilele trecute că biserica va fi albă la exterior și că au fost comandate ușile si ferestrele, 27 de porți și 392 de ferestre. Va fi folosit pentru prima oară la o biserică românească, un sistem computerizat care va comanda deschiderea automată a ușilor în caz de alarmă.

”Este un edificiu cu foarte multe ferestre, iar după regulile noi, europene, în caz de incendiu, ușile trebuie să se deschidă toate, în același timp, în mod automat. De aceea sunt foarte costisitoare. Usi de bronz, care nu 'lucrează' în timp. Ușile de lemn au înălțime mare, lucrează, mai ales dacă lemnul nu este bine pregătit sau nu este suficient de uscat. Deci sunt comandate ușile, în Germania, în viitorul apropiat comandăm si piatra, din Bulgaria, de la Vratza, pentru ancadramentele ușilor si ferestrelor”a declarat patriarhul potrivit Basilica.ro.

×
Subiecte în articol: Catedrala Mantuirii Neamului
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close