Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce a răspuns un preot atunci când a fost întrebat de femeile la menstruație în Biserică

Ce a răspuns un preot atunci când a fost întrebat de femeile la menstruație în Biserică

  Ce a răspuns un preot atunci când a fost întrebat de femeile la menstruație în Biserică
19 Noi 2016   •   12:56

Părintele Constantin Necula a vorbit recent la Târgoviște, în cadrul unei conferințe, despre curățenia femeilor în Biserică.

"Daaaaa, sunt o grămadă de canoane... Cred că două litere într-unul și vreo trei în altul. Ce canoane, măi oameni buni. Veniți-vă în fire. E vorba de tradiția noastră de a nu ne simți în nesiguranță în spațiul liturgic. Eu am avut ani de zile piciorul care-mi curgea de la un ulcer varicos pe care mă încăpățânam să nu-l tratez cu untură de bursuc. Și am constatat că el curge, m-am simțit jenat. Oricum, le mulțumesc femeilor că au atât de mult bun simț ca să nu avem nevoie de canoane pentru așa ceva. Noi nu avem cabinet ginecologic la intrarea în biserică. Le-aș pune câteva controale la ăștia care vorbesc fără cap, dar nu ginecologic. Din fericire, dispunem de cele mai distinse, gingașe femei din ortodoxie. De unde atâtea întrebări pe subiectul ăsta? Nu spunem nimic dacă femeia bătută de bărbat să vină sau nu la biserică, dacă femeia înjurată de bărbat să vină sau nu la biserică, dacă bărbatul care înjură are ce căuta la biserică, ca să nu mai vorbesc cu câtă nonșalanță intră bărbatul care a desfrânat să ceară iertare la Biserică. El nu are nicio opreliște. Ce, avem canoane misogine? Trebuie să fim atenți", a spus părintele Necula.

×
Subiecte în articol: Constantin Necula menstruatie biserica
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close