Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce faci cu lumânarea de la Înviere, când ajungi acasă. Greșeala pe care o fac mulți creștini

Ce faci cu lumânarea de la Înviere, când ajungi acasă. Greșeala pe care o fac mulți creștini

Ce faci cu lumânarea de la Înviere, când ajungi acasă. Greșeala pe care o fac mulți creștini
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    15 Apr 2017   •   19:16

În noaptea de Înviere, credincioşii merg la biserică pentru a primi lumina lui Hristos. Fiecare îşi pregăteşte o lumânare din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar. Această lumânare va rămane aprinsă tot timpul săvârşirii Sfintei Învieri, după care fiecare om se întoarce acasă cu lumânarea aprinsă, potrivit Libertatea.ro.

Deși există credința conform căreia este bine să stingi lumânarea de pragul casei, acest obicei nu are nicio conotație religioasă. În unele zone ale țării, este folosită și la afumarea vitelor sau la ghicit.

Această lumânare, cu care am luat lumină în noaptea de Paște, se duce acasă şi se arde câte un pic în fiecare zi din Săptămâna Luminată la rugăciunile de dimineață sau de seară. Există și credincioşi care, cu încuviinţarea preotului, păstrează lumânarea pentru a o aprinde în momentele de încercare, de primejdie, de boală sau când este vreme rea.

×
Subiecte în articol: lumina Paste
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close