Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce se întâmplă dacă faci amor în Postul Crăciunului

Ce se întâmplă dacă faci amor în Postul Crăciunului

Ce se întâmplă dacă faci amor în Postul Crăciunului
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
29 Noi 2018   •   17:38

Cei mai multi preoti spun ca nu este bine ca partenerii sa intretina relatii sexuale in timpul postului, tocmai pentru ca aceasta perioada inseamna infrânare de la toate poftele trupesti si apropiere de Dumnezeu prin rugaciune.

Parintele Arsenie Boca spune ca nu putem invinge ispitele decât prin infrânarea poftelor. "Firea trupului fiind surda, oarba si muta, nu te poti intelege cu ea decat prin osteneala si foame, acestea insa trebuie conduse dupa dreapta socoteala, ca sa nu dauneze sanatatii. Acestea il imblanzesc, incat nu se mai tine vrajmas lui Dumnezeu. Rugaciunea si postul scot dracii poftei si ai maniei din trup. Foamea imblanzeste fiarele. Cu tot dinadinsul se atrage luarea aminte ca toata lupta aceasta sa nu se duca fara indrumarea unui duhovnic iscusit care stie a cumpani masura, trebuinta si putinta fiecaruia in parte", a spus parintele, potrivit crestinortodox.ro.

Preotii mai spun  ca desfrânarea este una dintre cele mai rele patimi. Cu toate acestea, desfranarea savârsita intre soti este uneori trecuta cu vederea, cei doi cautand a-si ascunde pacatele sub binecuvantarea lui Dumnezeu, primita in Taina Cununiei; trebuie stiut insa faptul ca harul lui Dumnezeu ii binecuvinteaza pe cei doi soti numai in cele duhovnicesti si firesti ale vietii, iar nu si in poftele cele rele.

Deoarece relatiile trupesti au fost lasate de Dumnezeu si pentru a ne feri de desfrânare, acestea trebuie privite cu multa ingaduinta, spun preotii, mai ales acolo unde unul dintre soti este mai slab decat celalalt. Nu de putine ori, din cauza refuzului unuia dintre soti, celalalt a savârsit preadesfranare, culcându-se cu altcineva. Asadar, dorinta este buna cand priveste cu dragoste si mila neputinta celuilalt, iar nu cu mandrie si superioritate.

×
Subiecte în articol: postul craciunului
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close