Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce spune un preot despre castrarea chimică: "Să se facă cu motivaţie medicală, să se salveze persoana"

Ce spune un preot despre castrarea chimică: "Să se facă cu motivaţie medicală, să se salveze persoana"

Ce spune un preot despre castrarea chimică: "Să se facă cu motivaţie medicală, să se salveze persoana"
Sursa foto: Foto: jurnalspiritual.eu
25 Iul 2015   •   15:55

Profesorul dr. Vasile Răducă, membru în comisia de Bioetică a Patriarhiei Române, a afirmat, la Ediţia de Weekend, de la Antena 3, că Biserica condamnă orice formă de violenţă şi abuz, inclusiv cel sexual, arătând că violul este un păcat abominabil, asemănător celui de tentativă de omor.

Întrebat în legătură cu poziţia Bisericii privind măsura castrării chimice a violatorilor, părintele Răducă a arătat că măsura poate reprezenta o soluţie medicală în cazul recidiviştilor care invocă motive de ordin medical, "cum că ar avea predispoziţii diverse spre pedofilie sau viol".

"În situaţia în care ai o cangrenă la picior, se taie piciorul pentru a salva persoana, să supravieţuiască. Dacă aceşti indivizi, recidiviştii, vin şi invocă motive de ordin medical cum că au predispoziţii diverse spre pedofilie sau viol, atunci merită ajutaţi prin intervenţie medicală. Şi se salvează persoana", a afirmat părintele Vasile Răducă, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: biserica viol Vaslui Nu abuzurilor
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close