Ce spunea Arsenie Boca despre Postul Crăciunului. Toți credincioșii trebuie să citească asta

de S.T.    |    14 Noi 2019   •   21:09
Ce spunea Arsenie Boca despre Postul Crăciunului. Toți credincioșii trebuie să citească asta Foto: Agerpres

Sfaturile lui Arsenie Boca au devenit extrem de apreciate, după dispariția celui supranumit sfântul Ardealului.

„Postul este o luptă aspră cu însuşi trupul tău. Dacă birui, bine îţi va fi, iar dacă nu, să ştii că toate relele de la stomac încep, iar relele sunt patimile. De aceea, postul are următorul rost: să curăţească trupul până acolo încât să nu mai fie nici o piedică pentru suflet. Şi nu luptător nătâng, împotriva Duhului Sfânt. Căci fără post trupul se face unealtă duhului rău. La sfârşitul veacului (şi pare că-i aproape) antihrist tot cu stomacul va vădi pe oameni”, declara Arsenie Boca despre Postul Crăciunului.

Calendarul ortodox 2019 ne arată faptul că postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și se va încheia în Ajunul Crăciunului, 24 decembrie 2019.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2019. Lăsata Secului. Postul Craciunului ne aminteste de postul patriarhilor si dreptilor din Vechiul Testament si de postul lui Moise de pe Muntele Sinai. Dupa cum acestia au postit in vederea venirii lui Mesia, tot astfel se cuvine sa intampinam si noi nasterea lui Hristos.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2019. Lăsata Secului. Primele mentiuni despre tinerea acestui post provin din secolele IV-V, de la Fericitul Augustin si episcopul Leon cel Mare al Romei, scrie crestinortodox.ro.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2019. Lăsata Secului. Hotararea ca toti credinciosii sa posteasca timp de 40 de zile s-a luat la Sinodul local din Constantinopol, tinut in anul 1166, in timpul patriarhului Luca Chrysoverghi.

x close