Antena 3 CNN Actualitate Religie Sfântul Nicolae. Cinci obiceiuri care aduc ghinion dacă le faci pe 6 decembrie

Sfântul Nicolae. Cinci obiceiuri care aduc ghinion dacă le faci pe 6 decembrie

Sfântul Nicolae. Cinci obiceiuri care aduc ghinion dacă le faci pe 6 decembrie
Sursa foto: Foto: Doxologia.ro
06 Dec 2017   •   11:31

Sfântul Nicolae. Pe 6 decembrie, 800.000 de români își aniversează onomastica. Puțini sunt cei care știu însă că sunt cinci obiceiuri care aduc ghinion dacă sunt făcute în această zi.

Sfântul Nicolae. Iată care sunt acestea:

Sfântul Nicolae. 1. Nu este bine să consumăm alimente sau să bem apă dintr-o farfurie crăpată. Vesela spartă este semn de ghinion, iar așa cum și obiectul s-a crăpat, așa și viața ta se poate fisura. Dacă vrei bunăstare, folosește doar vasele care nu au imperfecțiuni.

Sfântul Nicolae. 2. Nu lăsa pe masă de Sfântul Nicolae bucățile de pâine pe care nu le-ai mâncat, dar nici nu le arunca!  Folosește-le pentru a hrăni păsările sau animalele. Se zice că atunci când arunci pâinea, îți arunci și norocul.

Sfântul Nicolae. 3. Oglinda spartă în această zi, ca de altfel tot timpul, este cel mai comun semn de ghinion, așa că trebuie să scapi de ea cât mai curând. Stropește-o cu apă sfințită, apoi îngroap-o în pământ, la o distanță cât mai mare de casă.

Sfântul Nicolae. 4. Chiar dacă se spune că în această perioadă trebuie să fim mai buni, se pare că nici mărunțișul dat oamenilor străzii nu este de bun augur, deoarece atrage sărăcia. Dacă vrei să le faci un bine, mai bine le oferi ceva de mâncare.

Sfântul Nicolae. 5. Încearcă să nu te lauzi cu succesul pe care îl ai, chiar dacă te întâlnești cu rudele. Dacă ai făcut acest lucru, bate de trei ori în lemn și scuipă de trei ori peste umărul stâng, ca să nu deochi norocul și să atragi ghinionul, scrie secretele.com.

×
Subiecte în articol: Sfantul Nicolae ghinion
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close