Antena 3 CNN Actualitate Religie Constantin Necula, mesaj tulburător despre tinerii din ziua de azi

Constantin Necula, mesaj tulburător despre tinerii din ziua de azi

Constantin Necula, mesaj tulburător despre tinerii din ziua de azi
04 Feb 2017   •   14:08

Preotul sibian adresează un mesaj răvășitor despre viitorul generației tinere și despre responsabilitatea uriașă pe care o au părinții acestora, dar și Biserica.

"Suntem vinovați că am confundat vestirea Mântuitorului cu un spațiu privat, cu un soi de teren de tenis particular în care avem drepturi fundamentale, în timp ce alții, creștini de second-hand, nu prea au dreptul să rostească gânduri ori idei, nu au dreptul să aibă inițiative. Desigur că această lămurire în ce privește conștiința creștină a lumii ține de noi, dar nu exclude dreptul celorlalți de a spune câte ceva. Iritabilitatea la dialog și arestarea ideilor, limitarea orizontului comunicării cu ceilalți ține de o inadaptabilitate periculoasă la viață. Devenim străini preocupării tinerilor pe care-i formăm, suntem convinși, printr-o alchimie străină duhului educațional al creștinismului, că avem mereu dreptate, devenim ultimativi și rănitori.

Tinerii nu au nevoie să le transmitem doar credință, care este uneori netransferabilă, ci și un discernământ vocațional, un orizont de cunoaștere. A încuraja un copil să învețe științe exacte face parte din misiunea ta de creștin educator în aceeași măsură cu a-l încuraja să facă binele ori să împlinească rânduiala liturgică.

Avem obligația de a gândi în perspectivă și de a înțelege că, pentru a rosti Tatăl nostru la masă cu viitoarea lui familie, un tânăr, ajuns soț și tată, trebuie să aibă pe masă pâinea cea de toate zilele. Și pentru a se profesionaliza și împlini social suntem chemați să luptăm toți", scrie părintele Necula, în Tribuna.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close