Antena 3 CNN Actualitate Religie De ce Dumnezeu permite suferința și ne supune încercărilor de tot felul? Iată care este explicația religioasă

De ce Dumnezeu permite suferința și ne supune încercărilor de tot felul? Iată care este explicația religioasă

De ce Dumnezeu permite suferința și ne supune încercărilor de tot felul? Iată care este explicația religioasă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Iul 2017   •   16:54

Suferința, încercări de tot felul, adeseori oamenii cad pradă disperării. Adeseori, aceștia ajung să se întrebe de ce Dumnezeu le permite. Dacă Dumnezeu urmărește un plan ascuns în toate astea, atunci despre ce plan este vorba?

Reprezentanții creștinismului tradițional sunt incapabili să explice scopul suferinței umane. Mulți presupun că Adam și Eva au fost creația perfectă și completă a lui Dumnezeu, ca apoi să fie puși (“să cădă”) în Grădina Edenului, deoarece diavolul a dejucat planul lui Dumnezeu și i-a împins spre păcat, scrie secretele.com.

Însă, cea mai populară idee este că planul lui Dumnezeu urmărește să-i redreseze pe oameni, să fie ca înainte de “cădere“, dar diavolul continuă să se opună, încetinind și dezechilibrând respectivul plan. Prin urmare, Dumnezeu încearcă cu disperare să repare neplăcerile cauzate de atacul surpriză al Satanei împotriva unui plan prost conceput de EL?

În Deuteronom 8, Atotputernicul spune: “te-am ajutat să înveți ce este umilința. te-am învățat să depinzi de mine. Și te-am învâțat că mâncarea nu este totul în viață. Aceasta este ceea ce se întâmplă în acele momente. Am fost ca un tată care își formează fiul. Este un mod de a vedea suferința dintr – un alt unghi. Acum, te voi face să trăiești într-o țară mai bună. Vei avea mult mai mult decât ceea ce ai avut înainte. Dar iată ce s-ar putea întâmpla. Poate vei spune: Am construit toate aceste bogății de unul singur. Nu am nevoie de Dumnezeu acum. Tu riști să uiți ceea ce te-a învățat Dumnezeu.”

 

 

×
Subiecte în articol: suferinta divinitate Dumnezeu crestinism
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close