Antena 3 CNN Actualitate Religie De ce sunt interzise nunțile în post! Preot: ”Nu împreunarea soţilor este un păcat înaintea lui Dumnezeu, ci…”

De ce sunt interzise nunțile în post! Preot: ”Nu împreunarea soţilor este un păcat înaintea lui Dumnezeu, ci…”

De ce sunt interzise nunțile în post! Preot: ”Nu împreunarea soţilor este un păcat înaintea lui Dumnezeu, ci…”
26 Feb 2019   •   16:07

Teologii au explicații clare pentru faptul că în post nunțile sunt. de fapt ”interzise”.  Unii teologi explică aceste interdicţii invocând două motive care ar sta la bază.

Este şi cazul preotului Lucian Farcaşiu, citat de Ziarul Lumina, care spune că, în primul rând, nu se fac nunţi în post deoarece „această perioadă de postire se referă, atât la postirea sufletească cât şi la cea trupească, iar postirea trupească nu are în vedere numai abţinerea de la anumite mâncăruri şi băuturi într-o anumită perioadă, ci şi la abstinenţa conjugală a soţilor. Abstinenţa soţilor în perioada postului are în vedere pregătirea acestora pentru împărtăşirea cu Sfintele Taine în chiar ziua Praznicului, or, pentru primirea Sfintei Împărtăşanii trebuie şi această pregătire trupească prin înfrânarea conjugală. Aşadar, nu împreunarea soţilor este un păcat înaintea lui Dumnezeu, căci "taina aceasta mare este… în Hristos şi în Biserică", ci nesocotirea Sfintei Împărtăşanii, a cărei primire o aşteptăm la sfârşitul postului, dacă nu ne pregătim cuviincios pentru ea, atât sufleteşte, cât şi trupeşte.”

Al doilea motiv pentru care nu se fac nunţi în post este, spune preotul Farcaşiu, „că întotdeauna slujba Tainei Nunţii este urmată de petreceri, în zilele noastre de cele mai multe ori chiar prea zgomotoase, or, nu ne putem imagina o masă de nuntă cu mâncare de post, iar atmosfera exuberantă a nunţii o vedem într-o totală contradicţie cu atmosfera de sobrietate ce caracterizează perioada postului.”

×
Subiecte în articol: nunta post Dumnezeu păcat
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close