Antena 3 CNN Actualitate Religie Două icoane au rămas intacte după ce un incendiu a transformat în scrum biserica din Brodina de Sus

Două icoane au rămas intacte după ce un incendiu a transformat în scrum biserica din Brodina de Sus

Două icoane aflate în altarul bisericii de lemn din localitatea Brodina de Sus, judeţul Suceava, au rămas intacte în ciuda incendiului uriaş care a transformat întreaga biserică în scrum.

Două icoane au rămas intacte după ce un incendiu a transformat în scrum biserica din Brodina de Sus
de Alin Tarnovschi    |    14 Ian 2021   •   15:20

Descoperirea a fost făcută în această dimineaţă, după ce pompierii au reuşit să stingă flăcările uriaşe care au distrus lăcaşul de cult.

O fotografie cu cele două icoane, aflate în altarul bisericii distruse în incendiu şi care au rămas intacte, a fost publicată pe pagina de Facebook Parohia Argel.

"Iată cum Dumnezeu ne uimește de fiecare dată. Două Icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de flăcări, au rămas ca semn al ocrotirii lui Dumnezeu.

Astfel de semne ne arată că, deși suntem în mijlocul flăcărilor, puterea lui Dumnezeu ne ocrotește. Ne punem această întrebare, dacă Dumnezeu nu cruță sfântul Său locaș, oare noi ce șansă avem?", se arată în postarea Parohiei Argel.

Două icoane au rămas intacte după ce un incendiu a transformat în scrum biserica din Brodina de Sus

Biserica din Brodina de Sus, distrusă într-un incendiu uriaş

Biserica de lemn din Brodina de Sus a ars în totalitate, miercuri, 13 ianuarie 2021, în jurul orei 19.00, în urma unui incendiu devastator. Alarma a fost dată de călugării care au reuşit să se autoevacueze.

Oamenii au încercat să stingă flăcările cu găleţi cu apă, însă eforturile au fost în zadar.

Zece autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au fost trimise la faţa locului, însă flăcările au cuprins, foarte repede, întregul lăcaş de cult.

Potrivit pompierilor, incendiul ar fi izbucnit din cauza unei centrale termice pe lemne.

×
Subiecte în articol: icoane biserica
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close