Antena 3 Actualitate Religie „Drumul către iubire se îngustează când ....”. Sfatul uluitor oferit de părintele Nicolae Steinhardt

„Drumul către iubire se îngustează când ....”. Sfatul uluitor oferit de părintele Nicolae Steinhardt

30 Oct 2017   •   14:47
„Drumul către iubire se îngustează când ....”. Sfatul uluitor oferit de părintele Nicolae Steinhardt

„Când un om reușește să facă ceva ce i-a solicitat mult efort, în el începe să lucreze trufia. Cel ce slăbește se uită cu dispreț la grași, iar cel ce s-a lăsat de fumat răsucește nasul disprețuitor când altul se bălăcește, încă, în viciul său.

Dacă unul își reprima cu sârg sexualitatea, se uita cu dispreț și cu trufie către păcătosul, care se căznește să scape de păcat, dar instinctul i-o ia înainte! Ceea ce reușim ne poate spurca mai ceva decât păcatul însuși. Ceea ce obținem se poate să ne dea peste cap reperele emoționale în așa manieră încit ne umple sufletul de venin.

Banii care vin spre noi ne pot face aroganți și zgîrciți, cum succesul ne poate răsturna în abisul înfricoșător al patimilor sufletești. Drumul către iubire se îngustează când ne uităm spre ceilalți de la înălțimea vulturilor aflați în zbor. Blândețea inimii se usucă pe vrejii de dispreț, de ură și de trufie, dacă sufletul nu este pregătit să primească reușita sa cu modestia și grația unei flori. Tot ce reușim pentru noi și ne aduce energie, dacă nu avem smerenie, va urma a se întoarce către aceia ce se zbat, încă, în suferință și-n păcat”, spunea părintele Nicolae Steinhardt, potrivit caplimpede.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close