Antena 3 CNN Actualitate Religie Europa își pierde credincioșii: majoritatea tinerilor nu se identifică ca fiind creștini 

Europa își pierde credincioșii: majoritatea tinerilor nu se identifică ca fiind creștini 

Europa își pierde credincioșii: majoritatea tinerilor nu se identifică ca fiind creștini 
04 Mai 2018   •   13:15

Un studiu realizat recent în Marea Britanie arată că Europa se îndreaptă spre un viitor în care religia nu mai are importanță în viața noii generații. 

Conform studiului, realizat cu tineri între 16 și 29 de ani, Republică Cehă deține locul întâi pentru cei mai puțini tineri creștini. Dintre cei intervievați, 91% se identifică ca non-credintioși și consideră că nu au o apartenență la nicio religie. Tinerii adulți din Estonia, Suedia, și Olanda se declară de asemenea ca non-religioși, în proporție de 70-80%. Cea mai religioasă țară este Polonia, unde numai 17% din tineri se consideră non-religioși, urmată de Lituania, cu 25%.  

Studiul a fost publicat de Stephen Bullivant, un profesor de teologie și sociologie a religiei la St. Mary University în Londra. Acesta a declarat pentru The Guardian că religia este considerată muribundă și că: „ Cu câteva excepții, din ce in ce mai mulți tineri adulți nu se identifică cu nicio religie”. Predicțiile lui nu sunt o veste bună pentru credincioși, deoarece el prevede că: „Creștinitatea cum o stim, ca o normă, a dispărut și probabil pentru totdeauna - sau cel puțin pentru următorii 100 de ani.”

De asemnea, studiul a analizat și frecventarea servicilor religioase, unde rezultatele sunt consistente cu afiliația religoasă: în Republică Cehă, peste 70% din tineri nu merg niciodată la biserică, iar chiar și în țările mai religioase precum Polonia, doar 10% dintre tineri frecventează servicilei religioase.  

Sursă: The Guardian 

×
Subiecte în articol: crestini tineri Europa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close