Antena 3 CNN Actualitate Religie Fostul episcop de Huși, arestat pentru viol, stă printre sfinți pe peretele bisericii din satul natal. Paroh: Nu m-am gândit să acopăr pictura

Fostul episcop de Huși, arestat pentru viol, stă printre sfinți pe peretele bisericii din satul natal. Paroh: Nu m-am gândit să acopăr pictura

Fostul episcop de Huși a fost arestat preventiv pentru viol în formă continuată după ce ar fi abuzat sexual elevi de la Seminarul Teologic, însă în biserica din satul său natal, Corni Albești, județul Vaslui, pictura impunătoare care îl reprezintă se află în continuare printre sfinţi.

Fostul episcop de Huși, arestat pentru viol, stă printre sfinți pe peretele bisericii din satul natal. Paroh: Nu m-am gândit să acopăr pictura
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    02 Iun 2020   •   14:55

Îmbrăcat în mantia roșie de episcop, cu toiagul în mâna dreaptă și crucea pectorală și engolpionul la gât, Corneliu Onilă apare zâmbind în pictura înaltă de câțiva metri încă de la intrarea în naos, pe partea dreaptă, potrivit libertatea.ro.

Fostul episcop este încadrat de sfântul voievod martir Constantin Brâncoveanu, în stânga, și de botezului Domnului, deasupra.

Corneliu Onilă a fost arestat luna trecută, după ce i-a apărut numele într-un scandal de șantaj în care era amenințat de alți trei preoți cu publicarea unor filme pornografice. 

Preotul paroh spune că o hotărâre cu privire la acea pictură trebuie luată de Episcopia Hușilor, în timp ce localnicii cred că imaginea fostului ierarh trebuie să rămână acolo cel puțin până când se va pronunța instanța de judecată, ei trăgând speranțe că fostul episcop este nevinovat.

"Nu m-am gândit să acopăr pictura", a comentat preotul paroh Victor Popușoi.

Foto: libertatea.ro

×
Subiecte în articol: Husi Corneliu Onilă
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close