Antena 3 Actualitate Religie ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 2017. Ce trebuie să facă toţi creştinii pentru sănătate

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 2017. Ce trebuie să facă toţi creştinii pentru sănătate

de S.T.    |    24 Mai 2017   •   19:08
ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 2017. Ce trebuie să facă toţi creştinii pentru sănătate
Sursa foto: Foto: pixabay.com

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 2017: Ce trebuie să facă toţi creştinii pentru sănătate

Pentru a fi sănătoși tot anul, în numeroase localităţi din Muntenia, bărbaţii păstrează tradiţia strămoșească şi se încing la brâu cu frunze de nuc în ziua praznicului.

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI. Datina aceasta amintește de faptul că Iisus, când s-a înălțat la cer, a purtat un mănunchi cu frunze de nuc la brâu.

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI, tradiții și obiceiuri

Ispas ar fi personajul mitic care se pare ar fi asistat la Inaltarea Domnului si la ridicarea sufletelor mortilor la Domnul, scrie traditii.ro.

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI, tradiții și obiceiuri. Se poarta foi de nuc la brau, pentru ca si Hristos si-a pus cand s-a inaltat.
Se crede ca cine moare de Ispas ajunge in cer
ÎNĂLȚAREA DOMNULUI, tradiții și obiceiuri. La Ispas se bat cu leustean vitele, ca sa se ingrase.
Se taie par din varful cozilor de la vite si se ingroapa intr-un furnicar: " Sa dea Dumnezeu sa fie atatia miei si vitei cate furnici sunt in acest furnicar! "


ÎNĂLȚAREA DOMNULUI, tradiții și obiceiuri. În ziua de Ispas sa nu se dea foc si sare din casa; foc, pentru ca tot anul vei avea huit, vor avea oamenii inima rea in casa ca focul; si sare nu se da, pentru ca vacile nu vor avea smantana.
ÎNĂLȚAREA DOMNULUI, tradiții și obiceiuri. Ce se seamana dupa Ispas nu rodeste


În ziua de Inaltarea Domnului, femeile care au in familie morti impart azime calde, ceapa verde si rachiu pentru sufletele mortilor, crezandu-se ca in acea zi se inalta sufletele lor la cer si sa aiba merinde de drum.


ÎNĂLȚAREA DOMNULUI, tradiții și obiceiuri. Femeile impart laptele dulce fiert cu pasat si la cine dau trebuie sa dea si un buchet de maturi de pe camp.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close