Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 2018, joi, 17 mai. Ce trebuie să facă toţi creştinii pentru sănătate

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 2018, joi, 17 mai. Ce trebuie să facă toţi creştinii pentru sănătate

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 2018, joi, 17 mai. Ce trebuie să facă toţi creştinii pentru sănătate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    16 Mai 2018   •   12:17

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI. Sărbătoarea Înălțării Domnului sau cum mai este denumită în popor Ispasul, se sărbătorește la 40 de zile după Paște și la 10 înainte de Rusalii, în joia din cea de-a șasea săptămână de după Înviere.

Anul acesta, creștinii sărbătoresc Ispasul pe 17 mai.

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 2018. Pentru a fi sănătoși tot anul, în numeroase localităţi din Muntenia, bărbaţii păstrează tradiţia strămoșească şi se încing la brâu cu frunze de nuc în ziua praznicului.

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI. Datina aceasta amintește de faptul că Iisus, când s-a înălțat la cer, a purtat un mănunchi cu frunze de nuc la brâu.

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI, tradiții și obiceiuri

Ispas ar fi personajul mitic care se pare ar fi asistat la Inaltarea Domnului si la ridicarea sufletelor mortilor la Domnul, scrie traditii.ro.

Se crede ca cine moare de Ispas ajunge in cer.

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI, tradiții și obiceiuri. La Ispas se bat cu leustean vitele, ca sa se ingrase. Se taie par din varful cozilor de la vite si se ingroapa intr-un furnicar: " Sa dea Dumnezeu sa fie atatia miei si vitei cate furnici sunt in acest furnicar! "
 

×
Subiecte în articol: crestini sănătate traditii crestini
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close