Antena 3 CNN Actualitate Religie Înaltpreasfinţitul Teofan, mesaj de Sfânta Parascheva despre referendum: „Vom duce crucea cea grea a consecinţelor care decurg din nevalidare”

Înaltpreasfinţitul Teofan, mesaj de Sfânta Parascheva despre referendum: „Vom duce crucea cea grea a consecinţelor care decurg din nevalidare”

Înaltpreasfinţitul Teofan, mesaj de Sfânta Parascheva despre referendum: „Vom duce crucea cea grea a consecinţelor care decurg din nevalidare”
Sursa foto: Foto: Doxologia
14 Oct 2018   •   15:00

Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a spus, la finalul slujbei de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, vorbind despre referendum, că ”vom duce crucea cea grea a consecinţelor care decurg din nevalidare”.

”Sfintele moaşte, mulţimea de pelerini care au vizitat Iaşul în aceste zile, timpul frumos, slujba adâncă şi frumoasă, sfinţirea bisericii de ieri, mulţimea pelerinilor, entuziasm mult, bătrâni mulţi, multe mame şi mulţi taţi cu pruncii în braţe, parcă totul este ca un balsam, ca o adiere de seară peste rana şi durerea pe care am avut-o cu o săptămână în urmă. (...) Prezenţa dumneavostră este ca un balsam peste durere, tristeţe şi peste rană”, a spus Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

IPS Teofan a mulţumit celor care ”au înţeles că este bine să mărturisească valorile de nezdruncinat ale familiei”.

”Celor care nu au fost la vot le cerem iertare noi, oamenii bisericii, că poate viaţa noastră, cuvântul nostru nu au fost atât de convingătoare, glasul nostru nu a fost atât de puternic şi au ascultat alte voci. Dar acum vom duce şi unii şi altii crucea cea grea a consecinţelor care decurg din nevalidarea referendumului închinat căsătoriei şi familiei, vom duce împreună această cruce, nădăjduind că Dumnezeu ne va ajuta s-o purtăm, în pofida greutăţii”, a afirmat Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Acesta a adăugat că, ”deşi am avut o atitudine diferită unii faţă de alţii vis-a-vis de referendumul de săptămâna trecută, aproape toţi românii ştiu şi mărturisesc că doar un bărbat şi o femeie se pot căsători”.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Sfânta Parascheva referendum
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close