Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhul Daniel, mesaj pentru elevii care vor susține examenele naționale

Patriarhul Daniel, mesaj pentru elevii care vor susține examenele naționale

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel a transmis astăzi un mesaj de încurajare a tuturor elevilor care vor susține examene în această perioadă. Patriarhul Daniel a binecuvântat elevii „Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul și Lumina lumii, să vă inspire și să vă dăruiască speranță, curaj, mult succes și bucurie!”

Patriarhul Daniel, mesaj pentru elevii care vor susține examenele naționale
Sursa foto: hepta
de Viorel Aydan Cioroi    |    21 Iun 2021   •   12:14

Tot Patriarhul menționează că examenele au un rol extrem de important în formarea și dezvoltarea individuală a fiecăruia și totodată în maturizarea copiilor. 

„Dragi elevi,

Alături de familie, Școala și Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie şi în societate, pentru a trăi viaţa personal şi în acelaşi timp comunitar.

În formarea fiecăruia dintre noi, examenele sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare și de maturizare intelectuală, experiențe care contribuie major la progresul nostru pshihic-afectiv şi intelectual. Pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar și comuniunea cu ceilalți elevi şi cu adulţii.

În contextul dificil al unui an școlar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat și complicat major modalitatea de predare și învățare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesori lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul şi Lumina lumii, să vă inspire și să vă dăruiască speranţă, curaj, mult succes şi bucurie!”

Evaluarea națională va începe pe 22 iunie, odată cu susținerea probei la Limba și literatura română și se va încheia pe 25 iunie după proba la Limba și literatura maternă. Potrivit Edupedu, anul acesta Evaluarea Națională va fi susținută de către generația care a învățat după noul curriculum, aceștia neavând în nici un an manulalele la timp dar nici profesori pregătiți suficient.

Prima probă a Examenului de Bacalaureat va fi susținută pe 28 iunie, la Limba și literatura Română. Acesta se va încheia pe data de 1 iulie după proba scrisă la Limba și literatura maternă.

×
Parteneri
Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate
x close