Antena 3 CNN Actualitate Religie MESAJE DE CRĂCIUN. Cardinalul Lucian, în Pastorala de Crăciun: "Isus Cristos este prezent şi viu în lumea în care trăim"

MESAJE DE CRĂCIUN. Cardinalul Lucian, în Pastorala de Crăciun: "Isus Cristos este prezent şi viu în lumea în care trăim"

MESAJE DE CRĂCIUN.  Cardinalul Lucian, în Pastorala de Crăciun: "Isus Cristos este prezent şi viu în lumea în care trăim"
Sursa foto: Foto: BRU.ro
25 Dec 2016   •   07:37

MESAJE DE CRĂCIUN. Cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, afirmă, în Pastorala de Crăciun, că Sărbătoarea Naşterii Domnului îi cheamă pe credincioşi să îl descopere pe Isus Cristos ''prezent şi viu în lumea în care trăim''.

MESAJE DE CRĂCIUN. "Privind la Pruncul plăpând din ieslea Betleemului, suntem chemaţi să descoperim că El este prezent şi viu în lumea în care trăim şi să începem, poate pentru prima dată, să-I percepem prezenţa la uşa vieţii noastre. Să îl rugăm de aceea pe Domnul pentru ca sfânta curiozitate şi intima bucurie a păstorilor să ne atingă şi pe noi în ziua de Crăciun. Să mergem şi noi, în spirit, grăbiţi, la Betleem! Ca să-L putem găsi şi vedea pe Pruncul cel culcat în iesle, pe urmele magilor şi păstorilor, va trebui să ne plecăm nu doar genunchii, ci şi inimile, exclamând: 'Taină străină văd şi preamărită: cer fiind peştera, scaun de heruvimi Fecioara, ieslea sălăşluire, întru care S-a culcat Cel neîncăput, Cristos Dumnezeu, pe Care lăudându-L Îl preamărim!'", arată cardinalul.

MESAJE DE CRĂCIUN. El întreabă retoric dacă astăzi Dumnezeu are un loc în viaţa şi în gândirea fiecăruia, într-o lume 'inteligentă' în care, pentru a fi considerată 'serioasă', gândirea trebuie să excludă 'ipoteza Dumnezeu'.

MESAJE DE CRĂCIUN. "Din păcate, cu ocazia Praznicului Naşterii Mântuitorului, nu ne amintim doar de lucruri frumoase. Ne amintim şi de faptul că pentru Isus, Maria şi Iosif uşile locuitorilor din Betleem sunt încuiate. În mod inevitabil apare întrebarea: cum ar sta oare lucrurile dacă Sfânta Familie ar căuta lăcaş, bătând la uşa casei noastre, astăzi, în anul 2016? Ce se întâmplă atunci când bate Isus la uşile societăţilor noastre, ce se întâmplă atunci când bate la uşa Europei şi a lumii de astăzi? 'La ai săi a venit şi ai săi nu L-au primit' (In 1,11). Are oare astăzi Dumnezeu un loc în viaţa şi în gândirea noastră, într-o lume 'inteligentă' în care, pentru a fi considerată 'serioasă', gândirea trebuie să excludă 'ipoteza Dumnezeu'? Îi contemplăm astăzi pe păstori spunându-şi unul altuia: 'Să mergem dar până la Betleem, să vedem cuvântul acesta ce s-a făcut şi pe care Domnul ni l-a făcut cunoscut' (cf. Lc 2,15). O sfântă curiozitate îi împinge să-L vadă în iesle pe acest Prunc, vestit de îngeri ca Mesia cel mult-aşteptat. De ce nu ne-am lăsa şi noi cuprinşi de curiozitatea de a-L vedea mai de aproape pe Prunc?", menţionează arhiepiscopul.

MESAJE DE CRĂCIUN. În finalul Pastoralei, arhiepiscopul Lucian adresează tuturor sărbători sfinte şi binecuvântate.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: mesaje de Craciun
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close